Malbecdrukte op de Salentein

17 april is het officieel ‘World Malbec Day’.

Nou en? Zult u zeggen. Maar voor een paar honderd mensen was het toch de moeite waard om naar De Salentein te gaan. Daar werd zondag die Malbec Day gevierd.

Met een goed glas wijn natuurlijk,

Argentijnse hapjes

en muziek.

Landgoed de Salentein ‘heeft wel wat’ met Argentinië. Zacht gezegd. Oprichter Mijndert Pon kwam er namelijk in de jaren ’90 op een wereldreis. Hij raakte verknocht aan het land en zag de mogelijkheid om een oude finca te kopen. “Veel mensen denken dat hij gelijk begon met wijn maken, maar eigenlijk kocht hij eerst een stuk grond voor de beroemde Black Angus runderen” aldus Robert Leussink, al 15 jaar trouwe gediende van Landgoed de Salentein en initiatiefnemer van de MALBEC DAY. “In 1995 kocht Pon de eerste stukken land voor de verbouw van fruit en wijndruiven. In 1996 kocht hij El Portillo, La Pampa en San Pablo en is Salentein uitgegroeid tot het bekende kwaliteitslabel”.

Die kwaliteit blijft niet onopgemerkt. Ook niet internationaal; in 2023 werd Salentein uitgeroepen tot de respectievelijke nr. 9 van ‘The World’s Best Vineyards’, werd het bedrijf door Mundus Vini verkozen tot beste producent van Argentinië en de Single Vineyard Los Cerezos Malbec 2018 als ‘Best of Show Argentina’. “Geweldig om die ontwikkeling mee te mogen maken!” vindt Leussink. “Ook bij ons op het landgoed waar het beste van Argentinië en Uruguay samen komt”.

Meer in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen