De Lintjesregen in 2024

Foto:

Aan de volgende inwoners van de gemeente Nijkerk is ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning bij Koninklijk Besluit een Koninklijke onderscheiding toegekend.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gerard van Putten, 78 jaar uit Nijkerkerveen

De heer Van Putten heeft zich al meer dan 50 jaar met grote trouw en zeer veel liefde verdienstelijk gemaakt als lid van het bestuur van de Hervormde Kerk in Nijkerkerveen. Hij heeft zich op diverse gebieden ingezet, nl. ambtsdrager, beheerder kerkelijk bureau, kerkrentmeester, begeleider uitvaarten en pastoraal ouderling.

Gerard Gerritsen, 76 jaar uit Hoevelaken

De heer Gerritsen heeft zich ingezet als vrijwilliger in kerkelijke, persoonlijke of andere maatschappelijke verbanden. Hij was vele jaren actief als schoolbestuurslid van de Schimmelpenninck-van der Oyeschool in Hoevelaken, hulpkoster/ wijkouderling/kerkenraadslid/ouderenbezoekbroeder van de Hervormde kerk gemeente Hoevelaken, voorzitter van de mannenvereniging, bestuurslid Stichting Charité, chauffeur reizen hulpgoederen Wit Rusland, vrijwilliger in de kringloopwinkel in Hoevelaken, koster/beheerder van het verenigingsgebouw Rehoboth en mantelzorger.

Nel Gerritsen-Van Duinkerken, 75 jaar uit Hoevelaken

Mevrouw Gerritsen-Van Duinkerken heeft zich vele jaren als vrijwilliger ingezet voor o.a. reizen met Charité naar Wit Rusland, bestuurslid vrouwenvereniging Esther, gastvrouw vakantiereizen gehandicapten, ouderencomité in de Hervormde gemeenten, bezoekdame bij tal van oudere en kwetsbare mensen, vrijwilliger in de kringloopwinkel in Hoevelaken, koster/beheerder van het verenigingsgebouw Rehoboth en mantelzorger.

Jan van Unen, 75 jaar uit Nijkerk

De heer Van Unen heeft zich vele jaren als penningmeester of voorzitter ingezet voor diverse stichtingen en verenigingen. O.a. voor de Hervormde Scholenvereniging (HSN), de Unie voor Vrijwilligers in Nijkerk (UVV), Commissie Oost Europa Nijkerk (COEN), Protestant Christelijke Stichting voor Ouderenhuisvesting (PCSO), Christenen voor Israël, stichting Dorcas en stichting Hineni Symfonie Orkest.
Voor de algemene kerkenraad van de Hervormde kerk gemeente Nijkerk was hij pastoraal ouderling en 1e scriba.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Mariëtte Christophe, 70 jaar uit Hoevelaken

Mevrouw Christophe heeft in een zeer bepalende fase van de ontwikkelingen van vrouwen bij de politie en bij de geüniformeerde overheid veel bereikt op het gebied van emancipatie, diversiteit en een maatschappelijk georiënteerde politie. In alle functies was ze voortrekker, een boegbeeld voor vrouwen en muren doorbreker.
Daarnaast heeft zij zich voor diverse vrijwilligersactiviteiten ingezet, onder andere redactielid Drieluik Protestantse gemeente Amersfoort, lid beraadsgroep Bergkerk en Fonteinkerk Amersfoort, adviseur Waardering Erkenning Politie (WEP), gastvrouw Lutherse Kerk Amersfoort, lid/voorzitter commissie post-actieven Equipe.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen