Geschiedenislessen over Hoevelaken in de Tweede Wereldoorlog

Foto:

Walter Strang Foundation gaf ze onlangs op ’t Blokhuus.

Om de Hoevelakense jeugd daarover te vertellen, bezoeken Gerrit van Middendorp namens de Walter Strang Foundation en Jan Baas namens de Stichting Historisch Hoeflake jaarlijks diverse groepen 8 van de basisscholen in Hoevelaken.
Onlangs vertelden ze de leerlingen van ’t Blokhuus onder meer dat er op 19 april 1945 van alles in Hoevelaken gebeurde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Zo werden de molen en de toren van de dorpskerk vanuit Amersfoort in puin geschoten. Bakkerij Stolp werd getroffen door een voltreffer met vijf doden als gevolg. Maar ook werd verteld, dat de Duitse soldaten in het Hoevelakense Bos niet tot overgave bereid waren. De opmars van de Canadezen liep er dood.

De Canadese soldaat Walter Strang sneuvelde op de 19e april. Op die dag waren Middendorp en Baas op ’t Blokhuus. Daarna gingen de leerlingen van groep 8 van ’t Blokhuus naar het Walter Strang monument aan Park Weldam om daar bloemen te leggen.

“Het blijft belangrijk om de kinderen deze verhalen te vertellen”, aldus Jan Baas. “Misschien is dat dit jaar nog urgenter met de oorlogen die op verschillende plekken in de wereld woeden, zodat ze beseffen dat vrede niet vanzelfsprekend is.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen