Rustige informatieavond over komst statushouders

Foto:

Er moet nog een week stevig gebuffeld worden, maar dan kan de dependance van het gemeentehuis 40 statushouders huisvesten.

Een aantal van hen verblijft nu nog in het Ampt van Nijkerk, maar dat is voor de gemeente een erg dure oplossing. Er zijn kamers gemaakt, die je het beste kunt vergelijken met studentenkamers. Er komt één gemeenschappelijke ruimte, waar ook gekookt moet worden.

Er is constant begeleiding aanwezig, zeker het eerste half jaar. Over die begeleiding werden de meeste vragen gesteld. Moest dat niet meer en moest dat niet intensiever. In reacties benadrukte de gemeente, dat de verhuizing naar de dependance de eerste grote stap voor deze statushouders is op weg naar hun plek in de Nijkerkse samenleving

De volgende stap is inburgeren en dat gaat volgens een verplicht traject, dat twee jaar kan duren. De statushouders moeten op weg naar hun plek in de samenleving en moeten zich daarvoor blijven bewegen. Dat traject is niet vrijblijvend, naast het leren van de Nederlandse taal en een inburgeringscursus worden ze naar werk begeleid. “Inburgeren gaat het beste door te werken.”

23 mensen hadden zich voor deze avond aangemeld, maar het bedrijfsrestaurant van de gemeente zal vol, ook al door de aanwezigheid van een aantal raadsleden. Natuurlijk waren er zorgen over veiligheid en overlast, vooral in de nachtelijke uren. Die gevoelens stonden haaks op die van de vertegenwoordigers van de gemeente. Maar die vroegen ook om in voorkomende gevallen vooral contact te zoeken met de gemeente. Er komen korte lijntjes en die worden binnenkort openbaar gemaakt.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen