Gemeente investeert fors in betere communicatie en participatie

Foto:

De gemeente investeert de komende jaren flink in het verbeteren van de communicatie met en participatie van haar inwoners en ondernemers.

Doel is om mensen beter te informeren over wat er speelt in de gemeente en hen meer te betrekken bij besluitvormingsprocessen. Een en ander staat in een brief die door het college van burgemeester en wethouders  naar de gemeenteraad is verzonden.

Wat gaat er gebeuren?

Communicatie:

De gemeente wil haar communicatie begrijpelijker, toegankelijker en relevanter maken. Dit betekent onder andere dat er meer gebruik wordt gemaakt van eenvoudige taal, dat er meer aandacht is voor online communicatie en dat er meer inspraakmogelijkheden worden gecreëerd.

Participatie:

De gemeente wil inwoners en ondernemers al eerder in het traject betrekken bij projecten en plannen. Dit betekent dat er meer mogelijkheden komen om mee te denken en mee te beslissen.

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners en ondernemers zich gehoord voelen en dat ze betrokken zijn bij de besluitvorming. Dit draagt bij aan een betere samenwerking, meer draagvlak voor besluiten en een sterkere betrokkenheid bij de gemeente.

De gemeente investeert in totaal €. 409.275 in de komende twee jaar. Dit geld wordt onder andere gebruikt voor de werving van nieuwe medewerkers, de ontwikkeling van nieuwe communicatiemiddelen en de organisatie van participatietrajecten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen