Gemeente staat met 100 tegen 0 achter

Foto:

Meer dan mensen waren het met Renzo Veenstra eens.


De gemeente heeft het – zo legde hij uit – in alle opzichten verkeerd aangepakt. Daarom voelt Nijkerkerveen zich overvallen. Want de kern is veel te klein voor 278 asielzoekers.

In het begin turfde hij hoeveel mensen de brief van de gemeente over de zoektocht naar een plek voor een AZC niet gehad. Die brief had gestuurd moeten worden naar alle omwonenden. Dat is niet gebeurd tot ongenoegen van velen. De inhoud van de brief klopt – volgens hem met veel bijval – ook al niet. Aan de ene kant wordt je gevraagd mee te denken, aan de andere kant zijn er al drie locaties ingetekend. Twee daarvan zouden bovendien niet haalbaar zijn: tegenover het zwembad is te klein en het Lodenstein College komt – volgens Veenstra – pas in 2029 vrij.

Veenstra heeft intussen alle politieke partijen in de gemeenteraad gesproken en die beamen, dat de gang van zaken niet goed voelt. Ze gaan daar in het vragenuurtje van de gemeenteraad donderdagavond vragen over stellen. De oproep was dan ook om 19.00 uur voor het gemeentehuis te protesteren. De politieke partijen benadrukten overigens ook, dat de locatie Nijkerkerveen niet van tafel gaat, omdat nog niets vast ligt. Daarom hebben Veenstra en de zijnen drie WOO (Wet Open Overheid)verzoeken

Volgens één van de aanwezigen zijn er allerlei dealtjes gesloten bij de aankoop van gronden, waarmee hij maar wilde zeggen, dat het allemaal al in kannen kruiken is en dat meepraten en denken enkel voor de bühne is. Als dat zo is, zouden de politieke partijen “zich genaaid voelen”.

Voorafgaand aan de uitleg van Renzo Veenstra zei Heidi van Essen namens het actiecomité, dat het wel de bedoeling is de acties met respect en fatsoenlijk te laten verlopen. Ook 2 juli wanneer er een bijeenkomst in ‘T Veense Hart hierover is. Ze deelde ook mee, dat een petitie tegen de komst inmiddels een kleine 600 keer ondertekend is.

Overigens is er donderdagavond 27 juni een bijeenkomst over de komst van het AZC in De Schakel en 10 juli in de Stuw. Bovendien is 1 juli een online bijeenkomst

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen