slim.nl Schaakchallenge op Corlaer college

Op woensdagmiddag 18 juni vond op het Corlaer College in Nijkerk de 18e slim.nl Schaakchallenge plaats. Ruim 60 leerlingen van de basisscholen uit de omgeving en het Corlaer College zelf, kregen in een middag eerst schaakles, speelde daarna een Internetschaak toernooi en besloten met een simultaan tegen de schaakmeesters Hans Böhm en Richard Vedder. Beiden zijn spelers van landskampioen SV En Passant uit Bunschoten-Spakenburg.

De Schaakchallenge is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, die in samenwerking met softwarebedrijf slim.nl en de schaakverenigingen, de leerlingen uit de eerste drie leerjaren Voortgezet Onderwijs en groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, op verschillende manieren met schaken in aanraking willen laten komen. De Schaakchallenge is al eerder op 17 andere middelbare scholen in Nederland gehouden en heeft al meer dan 1700 deelnemers getrokken.
Ook in Nijkerk was het een groot succes met vele enthousiaste deelnemers. Bijzondere vermelding was er voor 13-jarige Niels Remijn van het Corlaer College, die vooraf de schaakregels nog niet kende, maar aan het einde van de middag naar huis ging met de eerste prijs van het Internetschaaktoernooi in zijn categorie. 
tgs0utknduv6rhk2oyse8wt6t
Schaakjuf Monica Reichardt van medeorganisator Schaakclub En Passant was vol lof over hem en noemde hem een zeer snelle leerling met uitstekend inzicht 
wv5i7qiqh004xjtx1qfgwpg5h
Vele kinderen waren al in oranje stemming vanwege het voetbal, maar lieten zich deze kans niet ontnemen om het tegen de schaakmeesters op te nemen. Alle deelnemers gingen na afloop met een eigen schaakset van slim.nl naar huis. 
Meer foto’s van de middag vind je hier
bijdrage van Eric van Breugel
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden