PROgressief 21 bezoekt Storteboom

Foto:

NIJKERK – Afgelopen vrijdag bezocht een delegatie van fractie en bestuur van PROgressief 21 Storteboom, vestiging Galvanistraat 26 in Nijkerk. Dit is een onderdeel van de 2 Sisters Storteboom B.V. een divisie van de 2 Sister Food Group (GB).   

NIJKERK – Afgelopen vrijdag bezocht een delegatie van fractie en bestuur van PROgressief 21 Storteboom, vestiging Galvanistraat 26 in Nijkerk. Dit is een onderdeel van de 2 Sisters Storteboom B.V. een divisie van de 2 Sister Food Group (GB).   

PROgressief 21 bezoekt regelmatig bedrijven en instellingen in de gemeente Nijkerk om kennis te nemen van de activiteiten en te spreken over de betekenis van zo’n bedrijf/instelling voor onze gemeente. PROgressief 21 kiest voor een  zorgzaam, werkzaam, duurzaam en doelmatig Nijkerk en probeert zicht te krijgen over hoe de bedrijven en instellingen in onze gemeente daar mee omgaan. 

vlnr: Jan Duijnhouwer (fractievoorzitter), Theo Vedder (productiemanager), Nadya Aboyaakoub-Akkouh (fractielid), Eghard Kouwenhoven (fractielid)

Theo Vedder , productiemanager, vertelde uitgebreid waar het bedrijf mee bezig is. Het bedrijf produceert net als het zusterbedrijf aan Galvanistraat 2 verse kipfilet.  Het merendeel  van de productie van 2 Sisters Storteboom (1400 ton kipfilet per week) gaat naar Engeland. In Nijkerk werken op de twee vestigingen 350 mensen.

Met negen productielocaties in Nederland en Polen neemt 2 Sisters Storteboom B.V. (ontstaan door fusie van Veenhuizen (voorheen Brink)  en Storteboom in Nijkerk), later overgenomen door 2 Sisters Food Group) een vooraanstaande positie in op de Europese markt voor verse en diepgevroren kipproducten. Het bedrijf kenmerkt zich door continue innovatie en investeringen in kennis en techniek. De productie- en verwerkingsprocessen moeten voldoen aan de hoogste normen van kostenefficiency, hygiëne, veiligheid en kwaliteit. Betrouwbaar partnerschap en duurzame samenwerking zijn belangrijke waarden binnen onze organisatie,  aldus Theo Vedder.

vlnr: Eghard Kouwenhoven, Gert van Rees (bestuurslid PROgressief 21), Jan Duijnhouwer, Theo Vedder, Nadya Aboyaakoub-Akkouh

Nu heeft de kippenbranche te maken met een aantal problemen, zoals besmetting met de salmonellabacterie en met overmatig antibiotica gebruik. Dhr. Vedder gaf aan dat het inmiddels uitgesloten is dat de producten die uit de productielijnen komen besmet zijn met deze bacterie. De eisen aan en in- en externe controles van de kippenleveranciers zijn zo streng dat dit probleem gelukkig uitgebannen is. Met de antibiotica is het nog niet zo ver, maar ook hier wordt hard gewerkt aan verbetering en zijn al flinke stappen genomen.  

Met dhr. Vedder is vervolgens nog gesproken over de mogelijke betekenis voor het bedrijf van de participatie van Nijkerk in de regio Food Valley gezien de aard van het bedrijf. Ook over komende wetgeving als de Wet Werken naar Vermogen en de mogelijkheden van een bedrijf als Storteboom. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen