Nu ook filmcafé in Hoevelaken

HOEVELAKEN – Wegens groot succes van het filmcafé van Nijkerk worden nu ook in Hoevelaken films vertoond. De films worden gedraaid in recreatiezaal De Kopperhof aan de Sportweg nr. 25. Iedere volwassene is welkom. Sigma Nijkerk en Bibliotheken Gemeente Nijkerk werken samen om de filmvertoningen mogelijk te maken.

HOEVELAKEN – Wegens groot succes van het filmcafé van Nijkerk worden nu ook in Hoevelaken films vertoond. De films worden gedraaid in recreatiezaal De Kopperhof aan de Sportweg nr. 25. Iedere volwassene is welkom. Sigma Nijkerk en Bibliotheken Gemeente Nijkerk werken samen om de filmvertoningen mogelijk te maken.

 

Er wordt gestart met een pilot van twee filmavonden: één op woensdag 29 februari en één op woensdag 4 april. Bij voldoende belangstelling wordt er in het nieuwe seizoen iedere maand een film vertoond. Op 29 februari wordt The King’s Speech gedraaid. Op 4 april wordt Haar naam was Sarah vertoond. 

 

The King’s Speech gaat over Koning George VI, de vader van Koningin Elisabeth, de huidige koningin van Groot-Brittannië. 

Zijn hele leven lang is prins Albert al een stotteraar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij na de troonsafstand van zijn oudere broer met hevige tegenzin de Engelse troon bestijgt. Zijn vrouw vindt het vreselijk om haar man te zien worstelen en roept de hulp in van spraakleraar Lionel Logue. Aanvankelijk moet Albert – die onder de naam George VI koning wordt – niets hebben van de onorthodoxe methodes van Logue, maar uiteindelijk geeft hij zich gewonnen en ontstaat er zelfs een hechte vriendschap tussen de twee mannen. Geholpen door zijn spraakleraar probeert de koning zijn probleem onder de duim te krijgen en zijn onderdanen moed in te spreken en door de Tweede Wereldoorlog heen te loodsen.

 

De film is geregisseerd door Tom Hooper. Hij won maar liefst 4 Oscars. Speelduur: 120 minuten. 

Haar naam was Sarah is de ontroerende verfilming van de bestseller van Tatiana de Rosnay over het grote drama dat zich in Parijs voltrok tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het grote wielerstadion Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

 

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

 

De film duurt 110 minuten en is geregisseerd door Gilles Paquet-Brenner.   

Kaartjes voor de filmavonden kosten € 5,- voor leden van de bibliotheek en 

niet-leden € 6,-, inclusief koffie of thee. Ze zijn verkrijgbaar in de bibliotheek van Hoevelaken en kunnen via www.bibliotheeknijkerk.nl worden gereserveerd. De films beginnen om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. De film wordt zonder pauze gedraaid. Na afloop is er gelegenheid om over de film na te praten onder het genot van een drankje.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen