Festival over stekend wild in Nijkerk

NIJKERK – zaterdag 15 oktober wordt het centrum van Nijkerk bezet door vele Veluwse talenten tijdens het grootste kleine festival van de Veluwe: Overstekend Wild.

NIJKERK – zaterdag 15 oktober wordt het centrum van Nijkerk bezet door vele Veluwse talenten tijdens het grootste kleine festival van de Veluwe: Overstekend Wild.

’s Morgens om half elf wordt het festival geopend door cultuurwethouder Bert de Graaf op het Plein met medewerking van Dansweek Gelderland en Dansfabriek SILK uit Ermelo. Tegelijkertijd wordt het festival ook in Harderwijk, Heerde, en Nunspeet geopend.

Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn op vele plekken gratis korte optredens te zien. Voor ieders smaak en voor alle leeftijden is er wel iets te beleven.

 

Nijkerkse artiesten met Blues Brothers in Law

 

Overstekend Wild is het Veluws festival van kleine optredens op verrassende locaties. Want ‘the Veluws has talent’ en dat mag gezien worden! Vanuit alle windstreken steken solisten, bands duo’s en ensembles de Veluwe over om zich te presenteren en je kan ze overal tegenkomen. Voor bezoekers een mooie gelegenheid om zichzelf te trakteren op een kunst- en cultuurproeverij en met behulp van het programmaboekje hun eigen dagmenu samen te stellen ofwel wildmenu, want oktober is tenslotte de wildmaand van de Veluwe.

 

Nijkerkse artiesten o.a. Rick Post 

 

In Nijkerk werd het festival enthousiast ontvangen door winkeliers, horeca en beheerders die hun locatie gratis aanbieden als podium voor de artiesten. Zo kan men bijvoorbeeld muziek, performance en theater-optredens tegenkomen in het museum, bij Verhoog of De Postkamer. Ook bij regen of wind is het goed toeven bij Overstekend Wild; bijna alle optredens vinden binnen plaats, waar vrijwilligers klaarstaan om het publiek te verwelkomen. 

 

Ook heeft Overstekend Wild rekening gehouden met de Nijkerkse Kinderdag, welke op dezelfde dag plaatsvindt. Ter gelegenheid daarvan is er een kindertheatervoorstelling van B.J. Brillekip geprogrammeerd bij Boekhandel Roodbeen.

 

Bij roodbeen is B.J. Brillekip voor de kinderen

 

Het programmaboekje is vanaf maandag 10 oktober af te halen bij de Veluwse VVV’s, bibliotheken, gemeentehuizen en bij alle deelnemende locaties te herkennen aan de posters met Wij doen mee!. Het programma staat nu al gepubliceerd op www.overstekendwild.nl

 

Overstekend Wild is een initiatief van Cultuurpact Veluwe en wordt uitgevoerd door Centrum voor de kunsten ’t Klooster te Harderwijk. Met Cultuurpact zetten de provincie Gelderland, gemeenten en KCG zich samen in voor versterking van kunst en cultuur in de regio. Resultaat is dat met culturele organisaties bovenlokale projecten worden gerealiseerd voor een divers publiek en dat er meer aandacht is voor cultuurbeleid. KCG coordineert de werkzaamheden en zet daarbij haar kennis, ervaring en expertise in. Cultuurpact Veluwe is actief in de gemeenten: Barneveld, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Scherpenzeel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen