Gevangenisstraf geëist tegen zeven verdachten betrokkenheid overval Nijkerk

ARNHEM – De website OM.nl meldt, dat woensdag 7 en donderdag 8 september negen verdachten terecht stonden voor de rechtbank in Arnhem op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een woning in Nijkerk en/of heling van bij de overval gestolen spullen.  De overval vond plaats op 10 februari 2011.

ARNHEM – De website OM.nl meldt, dat woensdag 7 en donderdag 8 september negen verdachten terecht stonden voor de rechtbank in Arnhem op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een woning in Nijkerk en/of heling van bij de overval gestolen spullen.  De overval vond plaats op 10 februari 2011.

 

Op 10 februari 2011werd een woning in Nijkerk overvallen door vijf mannen, allen in het donker gekleed en met mutsen op. Eén van de mannen had een TNT-jas aan en deed zich voor als pakketbezorger. Het slachtoffer gaf door het raam aan niets besteld te hebben en dat het pakketje maar bij de deur neergezet moest worden. De man zei echter dat er voor het pakket getekend moest worden. Toen het slachtoffer vervolgens de deur opendeed stormden de mannen naar binnen. De 60-jarige bewoonster raakte bij deze overval gewond. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Er werd geld en sierraden buitgemaakt. 

 

In totaal zijn er in het onderzoek 11 verdachten aangehouden, waarvan er negen gedagvaard zijn. Twee anderen hebben een kleinere rol (namelijk heling van gestolen voorwerpen) en hebben een transactie aangeboden gekregen.

 

Eis

De officier van justitie heeft hoge gevangenisstraffen geëist vanwege de betrokkenheid bij deze gewelddadige overval met grote impact.

 

Eisen:

Tegen een 19-jarige man uit Groningen (verdacht van het medeplegen van de overval): 5 jaar gevangenisstraf. 

Tegen een 19-jarige man uit Groningen (verdacht van het medeplegen van de overval): 5 jaar en 9 maanden gevangenisstraf.

Tegen een 19-jarige man uit Amsterdam Zuidoost (verdacht van het medeplegen van de overval): 5 jaar en 9 maanden gevangenisstraf. 

Tegen een 21-jarige man uit Amersfoort (verdacht van medeplegen en subsidiair uitlokking van de overval): 4 jaar en 6 maanden gevangenisstraf.

Tegen een 18-jarige man uit Amsterdam Zuidoost (verdachte van medeplegen van de overval): 5 jaar gevangenisstraf

Tegen een 19-jarige man uit Amersfoort (verdachte van medeplegen op afstand, namelijk het leveren van de TNT-jas en het regelen van contacten tussen de tipgever en uitvoerder(s)): 4 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. 

Tegen een 20-jarige man uit Nijkerk (verdachte van medeplegen van de overval): 5 jaar gevangenisstraf. 

 

De officier van justitie achtte geen wettig en overtuigend bewijs aanwezig tegen een 24-jarige vrouw uit Amersfoort die verdachte was van uitlokking van de overval en heling van geld en eiste daarom vrijspraak. De rechtbank heeft direct uitspraak gedaan en haar vrijgesproken.  

 

Tegen een 19-jarige man uit Amsterdam Zuidoost (verdachte van begunstiging, wat inhoudt het frustreren van opsporing en/of vervolging door spullen (vuurwapen en sieraden) die verband houden met de overval weg te maken): werkstraf van 90 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen