Jongeren Praktijkonderwijs geslaagd!

NIJKERK – Ruim 110 jongeren van Praktijkonderwijs Accent Nijkerk vierden een geweldige prestatie op 29 juni. Zij behaalden na hard werken een certificaat of diploma. De uitreiking was extra bijzonder vanwege de presentatie van een oud-leerling én de uitreiking van de Stimuleringsprijzen door de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk (BHN).

NIJKERK – Ruim 110 jongeren van Praktijkonderwijs Accent Nijkerk vierden een geweldige prestatie op 29 juni. Zij behaalden na hard werken een certificaat of diploma. De uitreiking was extra bijzonder vanwege de presentatie van een oud-leerling én de uitreiking van de Stimuleringsprijzen door de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk (BHN).

Praktijkonderwijs: geslaagd voor het leven!

 

Accent Nijkerk is een school voor jongeren die soms moeite hebben met leren en met name de theoretische vakken. Daarom richt de school zich op wat de leerlingen wél goed kunnen: de praktijk. Dit verklaart het grote aantal opleidingstrajecten die de school aanbiedt. De individuele trajecten worden aangeboden in samenwerking met diverse organisaties, VMBO “Groenhorst College” en “Corlaer College”, ROC ASA ”ROC Midden-Nederland” en “ROC Landstede”, Kenniscentra en diverse andere branche organisaties.
De school investeert en profileert zich sterk in het netwerk als Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs. Locatieleider Jan Hofman is daarom voorzitter van zowel het “Bedrijvenplein Nijkerk” als “PRO REC Midden-Nederland’. Het samenwerken op de kerntaak, arbeidstoeleiding is hierbij het uitgangspunt.

 

Op de foto oud-leerling Jos van den berg met Jan Hofman (Locatie leider Accent Nijkerk)

 

Een oud-leerling met een verleden én een toekomst!
De 22 jarige oud-leerling, Jos van de Berg, gaf een presentatie over zijn leven.
De start hiervan was moeilijk. Hij werd geboren met een ontwikkelingsachterstand. Op driejarige leeftijd kon hij nog niet spreken. Zijn doorzettingsvermogen, steun van zijn familie én de kansen op het praktijkonderwijs hebben er toe bijgedragen dat hij inmiddels banketbakker is en bezig is met het afmaken van zijn opleiding op het MBO. Werk, een opleiding én inmiddels een verloofde geven hem een toekomst.
Jos gaf aan dat je met praktijkonderwijs echt een waardevolle opleiding krijgt, die je volop kansen geeft. En, zei Jos: “Ze vinden het altijd leuk als je weer terug komt.”

 

Bedrijvenkring geeft erkenning aan leerlingen van praktijkonderwijs
De heer Gerrit Jan Bezemer, voorzitter van de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk én directeur van Bezemer Advies was op Accent aanwezig om namens de BHN de stimuleringsprijzen uit te reiken. De bedrijvenkring, een kring waarin 170 bedrijven uit Nijkerk en Hoevelaken vertegenwoordigd zijn, laat door het uitreiken van deze prijzen zien dat kwaliteiten van de leerlingen van het Praktijkonderwijs van belang zijn voor het bedrijfsleven.

 

Op de foto de winnaars van de stimuleringsprijzen en de voorzitter van de BHN van links naar rechts: Mike Simon, Saffira van den berg, dhr. Gerrit Jan Bezemer (voorzitter Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk) Robin Blomsma, Stefan Bast. Lotte Stomphorst ontbreekt.

 

De jongeren van het Praktijkonderwijs worden opgeleid en getraind voor eenvoudige, assisterende en onmisbare werkzaamheden op de arbeidsmarkt.  Op deze schoolsoort zitten jongeren die weliswaar vaak moeite hebben met theoretisch onderwijs, maar door middel van praktisch onderwijs hun talenten kunnen ontwikkelen en veel kwaliteiten hebben. De missie van de school is dan ook om van moeilijk lerende jongeren met beperkingen, praktisch lerende jongeren met kansen te maken en jongeren voor te bereiden op deelname aan werken, wonen en vrije tijd in de maatschappij. Bezemer gaf in zijn speech aan dat bedrijven en ondernemers zich zouden moeten richten op een nieuwe populatie werknemers. Jongeren die volop ideeën hebben en graag willen werken, maar wel gepaste begeleiding nodig hebben.

 

In zijn toespraak gaf hij belang van een herziening van identiteit van mensen aan vanuit  het boek “dus ik ben” van Stine Jensen en Rob Wijnberg. Het werk dat mensen doen, speelt een grote rol bij de vorming van hun identiteit. De bedrijvenkring wil met de stimuleringsprijzen een aanzet geven tot een actieve deelname in de maatschappij en in het bijzonder voor deelname op de arbeidsmarkt van jongeren.

 

Op deze feestelijke middag kende de heer Bezemer de volgende prijzen toe:

Mike Simon, woonachtig  in  Amersfoort, ontving de dienstbaarheidsprijs 2011 omdat hij zich dienstbaar opstelde voor zijn familie, voor de school en voor zijn omgeving. Dit omdat je als samenleving uiteindelijk toch verantwoordelijk bent voor elkaar.  Ook op zijn stagebedrijf bleek deze positieve grondhouding een succesfactor. Bij de Praxis in Amersfoort heeft hij hierdoor een arbeidscontract gekregen.

 

De persoonlijkheidsprijs 2011 is toegekend aan Saffira van de Berg uit Hoevelaken. Zij heeft een ontwikkeling in haar persoonlijkheid doorgemaakt. Met name sociale en emotionele aspecten van het leren, kunnen een succesfactor zijn op de arbeidsmarkt.

De karakterprijs 2011 is toegekend aan Lotte Stomphorst uit Zwartebroek omdat zij de afgelopen jaren karakter heeft getoond. Mede door de steun van haar familie,  de school,  haar opleiding,  het stagebedrijf en de mensen om haar heen volgt zij momenteel de kappersopleiding en heeft een BBL baan in het bedrijf van haar vader. Extra steun kreeg zij van de ambulant begeleider Ties Baas en de logopedisten van de school.

 

De ontwikkelingsprijs is toegekend aan leerlingen die een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Voor 2011 heeft de jury van de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk niet één, maar twee jongeren beoordeeld op een vakkundig niveau. Op de bouwafdeling lieten de twee winnaars uit Huizen,  Stefan Bast  en Robin Blomsma, hun competenties zien in hun opleiding én in extra projecten. Zij maakten een mooie buitentafel van tropisch hardhout voor de nabestaanden van een overleden collega van Accent Nijkerk en werkten mee aan een volière voor verzorgingstehuis Zilverschoon. Bovendien behaalden zij ook nog hun heftruckdiploma.

 

De Geslaagden van Accent Nijkerk:

 

Getuigschrift Praktijkonderwijs
Faisca Willigenburg, Mariella de Graaf, Maaike vd Ham, Bart vd Mheen, Luuk van Vliet, Johan vd Bor, Fabian Lubbersen, Albert Meijer, Geraldo Koelewijn,  Dennie Geurts, Leonard Verhaar, Gerwin vd Akker, Wesley Hop, Jeffrey Kroon, Angeline Makkinje, Silvester Beeke, Nick Bos, Patricia vd Bosch, Femke vd Craats,  Erwin van Gelder, Wesley Hazelaar, Wesley de Jonge, Dennis Karssen, Martin Meijer, Collin Schotsman, Robert van Steeg, Cornelis vd Weerd, Jeffrey Worst, Jessica van Diermen, Sherelle Ros en Fabienne van den Brink.

 

Opleiding VMBO Bouwkunde
Stefan Bast, Robin Blomsma, Mark van Breda, Bastiaan van Doornik, Stefan Oostrom, en Jarno Vedder.

 

Opleiding VMBO Schilderen

Tim van der Woude, Nick Ruizendaal, en Joey van Zessen.

Opleiding VMBO Metaal:
Arjen van de Groep, Michel Schussler, Aymen Al Hadad, Gerdo Heijnen, Geraldo Koelewijn, Silvester Vermeer en Wesley Hop.

 

Opleiding VMBO Dierhouderij

Ramona Heimans.

Opleiding Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent (AKA):
Sherelle Ros, Jessica v Diermen, Faisca Willigenburg, Mariella de Graaf, Maaike vd Ham, Fabienne van den Brink en Luuk van Vliet

SVH examen

Keukenvaardigheden anders dan niveau 1
Danielle Verveer, Zineb Ohadouch, Johnny Schut, Wesley Kroon, Jerlon Jeremy, Arshell Jansen, Roshendy Michael Holder , Jeffrey de Haan en Stef Hopman.
Bedieningsvaardigheden fast food anders dan niveau 1
Swen Scholtens, Naomi Klerks en Omar Manning.

 

Opleiding Zorg (0,5)

Rachel Kok, Arina Herskamp, Luciana Bakker, Alexandra Roos, Michaela de Boer, Jacoline Boxhoorn, Denise Ruiter, Stefan Kuiper,  Ilona Veldhuizen, Saffira van den Berg, Anneminke Brands, Priscilla Hulsman, Jolanda van der Meer enNaomi Smink.

 

Opleiding Detailmedewerker (Kennis Centrum handel)

Wessel van der Linden, Ileana Nijman (Grosu), Laetifa Wekker, Ramona van Eden, Mariëlle van Dijk, Maurice Koekkoek, Martijn Breunesse, Mbandinho Mateus, Mike Simon en Battal Yorulmaz (gastleerling Praktijkonderwijs Mijn School)

 

Opleiding Car Care

Daniel da Silva Nunes.

 

Opleiding heftruckchauffeur
Daniel da Silva, Stefan Bast, Robin Blomsma, Arjen van de Groep, Michel Schussler, Lars van Spriel, Mark van Breda, Gerdo Heijnen, Geraldo Koelewijn, Christiaan Vonkeman (bewijs va deelname), Wesley Hop, Robin Willigenburg, Robert van Steeg, Colin vd Wetering en Jermain Selim (gastleerling van Praktijkonderwijs De Borgwal).

 

Lassen (Nederlands Instituut Lastechniek)

Luuk van Vliet, Kelvin Teunissen, Arjen van de Groep, Aymen Al Hadad, Patrick van de Bunt, Gerdo Heijnen, Martin Meijer, Silvester Vermeer, Michel Sussler, Ronnie van Doornik en Albert Meijer

Visagie
Marianne Vedder.

Voorloper Kappersopleiding:
Anouk Dedel en Eva van Vliet.

IVIO  examens
Nederlandse Taal Kwalificatiestructuur Educatie 1:
Stephanie Blankespoor, Jolanda v/d Meer en Zineb Ohadouch

 

Nederlandse Taal Kwalificatiestructuur Educatie 2
Luciana, Bakker, Saffira vd Berg, Michaela de Boer, Jacoline Boxhoorn, AnneMinke Brands, Christance van Dijk, Marielle van Dijk, Selena Eggenkamp, Janine vd Horst, Mu la Hser Htee Moo, Priscilla Hulsman, Stefan Kuiper, Omar Manning, Emmely Overeem, Alexandra Roos, Naomi  Smink, Jeff Starreveld, Marianne Vedder en
Tim v/d Woude

 

Rekenen en Wiskunde Kwalificatiestructuur Educatie 1

Christance van Dijk, Stefan Kuiper, Mu la Hser Htee Moo, Zineb Ohadouch, Emmely Overeem, Alexandra Roos, Naomi Smink, Jeff Starreveld, Marianne Vedder enTim vd Woude

 

Moderne vreemde talen Engels Kwalificatiestructuur Educatie 1
Saffira v/d Berg, Michaela de Boer, AnneMinke Brands, Marielle van Dijk, Janine v/d Horst, Omar Manning, Zineb Ohadouch, Naomi Smink en Tim v/d Woude
Moderne vreemde talen Engels Kwalificatiestructuur Educatie 2:
Mu la Hser Htee Moo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen