Negen jaar cel voor overval op melkboer

ARNHEM/NIJKERK – De rechtbank Arnhem heeft vandaag (dinsdag 14 juni) een man uit Bunschoten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar. De rechtbank acht bewezen dat de man betrokken is geweest bij een poging doodslag vergezeld van een beroving, gepleegd op 21 november 2009 op een 63-jarige melkboer in zijn woning in Nijkerk. Ook acht de rechtbank bewezen dat de man diezelfde dag een poging diefstal met geweld en een inbraak heeft gepleegd, alsmede een poging tot diefstal van een hoeveelheid koper uit een bedrijfspand op 19 november 2009. De man heeft de feiten van 21 november 2009 gepleegd samen met 2 andere mannen, die beiden al op 29 maart 2011 hiervoor zijn veroordeeld. De man heeft de feiten bekend. Hij is die avond samen met de twee andere mannen in een bus naar de woning van het slachtoffer gereden. Daar is hij door de andere twee mannen naar de woning van het slachtoffer gestuurd om de overval te plegen. Hij heeft hierbij een hamer meegenomen uit de bus. In de woning van het slachtoffer ontstond een schermutseling tussen het de man en het slachtoffer, waarbij de man het slachtoffer vervolgens meerdere keren met de hamer op het hoofd heeft geslagen.

ARNHEM/NIJKERK – De rechtbank Arnhem heeft vandaag (dinsdag 14 juni) een man uit Bunschoten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar. De rechtbank acht bewezen dat de man betrokken is geweest bij een poging doodslag vergezeld van een beroving, gepleegd op 21 november 2009 op een 63-jarige melkboer in zijn woning in Nijkerk. Ook acht de rechtbank bewezen dat de man diezelfde dag een poging diefstal met geweld en een inbraak heeft gepleegd, alsmede een poging tot diefstal van een hoeveelheid koper uit een bedrijfspand op 19 november 2009. De man heeft de feiten van 21 november 2009 gepleegd samen met 2 andere mannen, die beiden al op 29 maart 2011 hiervoor zijn veroordeeld.
 
De man heeft de feiten bekend. Hij is die avond samen met de twee andere mannen in een bus naar de woning van het slachtoffer gereden. Daar is hij door de andere twee mannen naar de woning van het slachtoffer gestuurd om de overval te plegen. Hij heeft hierbij een hamer meegenomen uit de bus. In de woning van het slachtoffer ontstond een schermutseling tussen het de man en het slachtoffer, waarbij de man het slachtoffer vervolgens meerdere keren met de hamer op het hoofd heeft geslagen.

 

Toen het slachtoffer bewusteloos op de grond lag heeft de man het geld dat het slachtoffer bij zich droeg uit de zakken van zijn kleding gehaald en heeft – met achterlating van het zwaar gewonde slachtoffer – de woning verlaten. Het slachtoffer heeft als gevolg van deze overval zwaar hoofdletsel opgelopen en zal nooit meer de oude worden. Het slachtoffer is niet overleden maar de kans op overlijden was aanmerkelijk.

 

Vanwege de ernst van het feit legt de rechtbank aan de man een lange gevangenisstraf op. Deze straf is gelijk aan de straf die de officier van justitie had geëist.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen