Subsidie voor Bedrijvenplein Nijkerk

Foto:

NIJKERK – In de korte periode dat Bedrijvenplein Nijkerk van start is, zijn al grote succes geboekt. Naast een aantal incidentele subsidies is onlangs een subsidie toegekend vanuit Stichting Instituut Gak.

NIJKERK – In de korte periode dat Bedrijvenplein Nijkerk van start is, zijn al grote succes geboekt. Naast een aantal incidentele subsidies is onlangs een subsidie toegekend vanuit Stichting Instituut Gak.

 

Stichting Instituut Gak wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid in Nederland door financiële ondersteuning van onderzoek, projecten en leerstoelen. Meer informatie is te vinden op www.instituutgak.nl. Hiermee is een startkapitaal beschikbaar, waarmee dekking is voor de volgende fase van dit unieke innovatieve project.

 

 

Bedrijvenplein Nijkerk bundelt op bruisende wijze de krachten van jongeren met een beperking, werkzoekenden, ondernemers, scholen, gemeente en een jobcoachorganisatie. Tal van onderlinge activiteiten leiden tot duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (People Planet Profit). Commercieel en sociaal ondernemende bedrijven in Nijkerk ontmoeten elkaar en ontdekken de mogelijkheden van mensen met een beperking.

 

Doel van dit samenwerkingsverband is gezamenlijk tussen juni 2011 en december 2013 veertig werkzoekenden van de gemeente Nijkerk en jongeren met een beperking te laten participeren op de arbeidsmarkt. Via een stage, leerwerkplek of betaalde baan bij één van de deelnemende bedrijven kunnen zij een eerste stap op de arbeidsmarkt zetten. Door de ervaring die zij opdoen binnen het Bedrijvenplein Nijkerk hebben zij een betere toekomst op de arbeidsmarkt en stromen ze door naar betaald werk.

 

Reeds 19 Nijkerkse ondernemers hebben zich aangesloten bij het project. Het Bedrijvenplein is een initiatief van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk, Roodbeen Kantoorartikelen, jobcoachorganisatie Jobstap en scholingsmakelaar RBO. Het project wordt gesteund door de gemeente Nijkerk. Een Nijkerks bedrijf IQBUZZ is nauw betrokken bij het project en ondersteunt met creatieve ideeën en vormgeving het initiatief. Onlangs was IQBuzz nog genomineerd voor de Ondernemer van het jaar.

Er is een stuurgroep Bedrijvenplein Nijkerk bestaande uit: Jan Hofman (Accent Nijkerk,voorzitter)

 

Richard Breijer (Roodbeen, contactpersoon ondernemers), Ton van Trienen (Jobstap, contactpersoon re-integratie en jobcoach), Sandra Mostert(Jobstap, contactpersoon re-integratie en jobcoach), Gerard Gijtenbeek (Gemeente Nijkerk, contactpersoon gemeente Nijkerk), Daphne Aartsen (Gemeente Nijkerk, contactpersoon gemeente Nijkerk),  Peter Killestijn (RBO, Evaluatie en kwaliteitsbewaking).

 

Bedrijvenplein Nijkerk is er inmiddels in geslaagd een coördinator aan te stellen; Marieke Pol. Zij is sinds 2009 met veel plezier werkzaam als jobcoach bij Stichting Jobstap in Amersfoort, en gaat zich vanaf nu volledig inzetten in haar functie als coördinator binnen Bedrijvenplein Nijkerk. Zij heeft veel ervaring in het begeleiding van kandidaten bij het vinden en behouden van een betaalde baan. Daarnaast ondersteunt zij ook werkgevers graag in dit proces. Zij vindt Bedrijvenplein een zeer goed initiatief en hoopt nog meer bedrijven binnen Nijkerk enthousiast te maken om deel te nemen aan het project. Jaarlijks zal Bedrijvenplein verantwoording afleggen van de geplaatste mensen, die nu  nog een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De resultaten zullen uiteindelijk het belangrijkste succesmeting zijn van deze samenwerking. Het resultaat telt: hoeveel mensen gaat Nijkerk de komende periode aan het werk helpen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen