FOTO’S: Schoolvoetbaltoernooi

NIJKERKERVEEN – Woensdagmiddag werd het 11de schoolvoetbaltoernooi ,voor leerlingen van de hoogste groepen van de Nijkerkse basisscholen, gespeeld op de velden van Veensche Boys. Het was prachtig weer en er werd op het scherpst van de snede, maar wel heel sporftief gespeeld. In totaal deden er elf basisscholen met een jongens- en meisjesteam mee aan het populaire toernooi.

Het ene jaar worden de wedstrijden gespeeld bij vv Sparta Nijkerk dan bij NSC Nijkerk en daarna bij Veensche Boys. Behalve hoofdsponsor Rabobank Randmeren zijn ook Doornhof Verzekeringen (tevens hoofdsponsor van Veensche Boys) en Jumbo Supermarkten aan de Torenstraat in Nijkerk sponsors van dit jeugdtoernooi.

De eerste wedstrijden begonnen om 13.00 uur en om 17.45 uur reikte Hugo Doornhof van het CDA de prijzen uit.

De finale bij de jongens ging tussen CBS Holk (won in 2010 het toernooi) en de Rehobothschool. Het was geen spannende finale, want CBS Holk won met 7-0 en werd dus voor de 2de keer op rij kampioen.

Bij de meisjes was het een stuk spannender. De finale ging tussen de Koningin Beatrixschool en de Prins Willem Alexanderschool. Na 20 minuten voetballen was het nog steeds 0-0 en moesten dus de strafschoppen bepalen wie zich kampioen mocht noemen. De Koningin Beatrixschool deed dit net iets beter en met een veel geschreeuw werd het kampioensschap gevierd.

Ook was er een beker voor het sportiefste team. Net als vorig jaar ging de Nol te Riele-Fair Playcup na de Maranathaschool.