Nationale Molen-en Gemalendag

Foto:

NIJKERK – Zaterdag 14 mei is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout (1883) van 11.00 tot 16.00 uur onder stoom. Men kan zelf ook met stoom aan de gang. Stoommachine groot, klein en kleiner. In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum Arkemheen te bewonderen met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Bij mooi weer vaart Jans stoombootje een stukje Wiel heen en weer. Op deze dag kan jong en oud het schitterende gemaal met houtskool natekenen. Ook is er een malende molenquiz en een gemalenspeurtocht.

NIJKERK – Zaterdag 14 mei is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout (1883) van 11.00 tot 16.00 uur onder stoom. Men kan zelf ook met stoom aan de gang. Stoommachine groot, klein en kleiner. In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum Arkemheen te bewonderen met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Bij mooi weer vaart Jans stoombootje een stukje Wiel heen en weer.
Op deze dag kan jong en oud het schitterende gemaal met houtskool natekenen. Ook is er een malende molenquiz en een gemalenspeurtocht.

 

Voor de fietsers is er een mooie fietstocht van 30 km uitgezet in samenwerking met de VVV. Deze komt langs alle bezienswaardigheden van Nijkerk zo ook molen De Hoop in Appel. Er kan zowel bij de VVV Nijkerk als bij het stoomgemaal in de polder Arkemheen gestart worden. De natuurvereniging IVN-stand is ook present, waar allerlei vogelboeken en waterhebbedingetjes te koop zijn.

 

Voor elk wat wils op de maaldag 10 mei bij het stoomgemaal Hertog Reijnout/bezoekerscentrum Arkemheen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk! Toegangsprijs voor volwassenen 3,50 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 1,75 euro.
Voor informatie: 06-23196934 of www.bezoekarkemheen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen