Bevrijdingsdag, 5 mei Nijkerk

NIJKERK – Het thema voor Bevrijdingsdag  2011 is: “Vrijheid op straat” en onder dit motto herdenken en vieren we 4 en 5 mei. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Kunnen gaan en staan waar je wilt. Alles kan en alles mag in Nederland, zolang je je aan de regels houdt. Maar is “vrijheid op straat” wel zo vanzelfsprekend?

NIJKERK – Het thema voor Bevrijdingsdag  2011 is: “Vrijheid op straat” en onder dit motto herdenken en vieren we 4 en 5 mei. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Kunnen gaan en staan waar je wilt. Alles kan en alles mag in Nederland, zolang je je aan de regels houdt. Maar is “vrijheid op straat” wel zo vanzelfsprekend?

 

Het antwoord is nee. Nog niet zolang geleden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, konden Nederlanders zich niet vrij op straat bewegen. Wegblokkades, plotselinge controles en Duitse soldaten die op straat mensen aanhielden, waren aan de orde van de dag.

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog is er veel veranderd in de wereld. Wij zijn vrij, ook op straat. Iederéén mag gebruik maken van de openbare ruimte.

Helaas zijn mensen niet overal vrij op straat. Denk bijvoorbeeld aan het Midden-Oosten Tunesië, Egypte en Libië,  waar mensen vechten voor een beetje vrijheid.  Maar ook in Europa bestaan nog altijd onvrije landen.

 

Gelukkig worden via internationale organisaties of kleinschalige particuliere  initiatieven stappen gezet naar meer vrijheid wereldwijd. Zolang mensen niet vrij over straat kunnen waar ook ter wereld, staan wij dit jaar stil bij “Vrijheid op straat”. Want vrijheid ligt niet zomaar op straat.

Bevrijdingsbuffet

U bent evenals vorig jaar mèèr dan welkom in “Den Volle Buick, Kolkstraat 10 in Nijkerk.

Jannie en haar team zullen ervoor zorgen dat het een heerlijk buffet gaat worden.
De kosten voor het buffet bedragen € 12,50, inclusief een drankje naar keuze.

 

Aanvang van het buffet 17.30 uur, iederéén is vanaf die tijd welkom.
Advies: Wilt u ook het bevrijdingsconcert bij wonen reserveer dan niet te laat. Het Bevrijdingsconcert begint om 19.30 uur. U kunt, tot uiterlijk 29 april, bellen naar De Volle Buick, telefoon 033-2453336 (dinsdags gesloten),  maar let wel op, want VOL=VOL.

 

Bevrijdingsconcert 5 mei

Na het enorme succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer gekozen voor een projectkoor. Het koor bestaat weer uit ruim 60 zangers en zangeressen die allen met veel enthousiasme om de veertien dagen meerdere liederen vierstemmig in studeren.
Enkele liederen die op het programma staan zijn: Jan Klaassen was trompetter; Kom vrienden in den ronden; Colors of the wind; een stuk uit de musical “Oliver!”….. en nog veel meer schitterende liederen.

 
Er worden liederen samen gezongen met begeleiding van het NSFC o.l.v. Andre Vulperhorst en organist Herman Reijers en natuurlijk zal onze soliste B-Hetty haar medewerking verlenen aan dit Bevrijdingsconcert.  De leiding van het projectkoor is in handen van plaatsgenoot Bart Houtman. Aan de vleugel: Daniel de Gast
 
Het concert wordt gratis aangeboden door Oranjevereniging Nijkerk, met andere woorden: er wordt geen toegang gevraagd.

Waar: Kruiskerk (aan de Venestraat)
Tijd: 19.30 uur, maar vanaf 19.15 uur worden er Vaderlandse liederen gezongen o.l.v. organist Herman Reijers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen