Fusie Lokaal Belang vertraagt

NIJKERK, HOEVELAKEN – Lokaal Belang is een ontstaan uit Hoevelaken Nu, Hart voor Nijkerk en Partij Nijkerk. Het kostte toen de politieke kop van Kees van den Heuvel, de oprichter van Hart voor Nijkerk.
 
 
 
 
 
 
Langere gewenningstijdDe drie partijen zijn van plan om uiteindelijk één partij te worden. Alleen gaat dat nog wel even duren. Hoevelaken Nú wil niet eerder dan begin 2012 feitelijk fuseren. Het bestuur van die partij, bij monde van secretaris Willem de Bouter: “We hebben die zestien maanden gewoon nodig om de Hoevelaker te laten wennen aan het idee, dat er geen Hoevelaken Nú meer is, maar één lokale partij”.
 
Ongeduldige stromingBinnen Partij Nijkerk hebben een aantal leden daar grote moeite mee. In de ledenvergadering van  maandag 27 september kreeg het bestuur de opdracht mee om te gaan praten met het bestuur van Hoevelaken nú. Voorzitter Freek Bakker: “We zijn al een tijd verloofd en het wordt tijd, dat we gaan trouwen. Tenminste, dat vindt een deel van de leden”.
 
Fractie functioneert gewoonNoch Bakker, noch De Bouter laten zich er over uit, wat er moet gebeuren als dat gesprek niets oplevert. Beide bestuursleden benadrukken overigens, dat dit probleem geen enkel effect heeft op het functioneren van de fractie in de gemeenteraad.

NIJKERK, HOEVELAKEN – Lokaal Belang is een ontstaan uit Hoevelaken Nu, Hart voor Nijkerk en Partij Nijkerk. Het kostte toen de politieke kop van Kees van den Heuvel, de oprichter van Hart voor Nijkerk.

 

 

 

 

 

 

Langere gewenningstijd
De drie partijen zijn van plan om uiteindelijk één partij te worden. Alleen gaat dat nog wel even duren. Hoevelaken Nú wil niet eerder dan begin 2012 feitelijk fuseren. Het bestuur van die partij, bij monde van secretaris Willem de Bouter: “We hebben die zestien maanden gewoon nodig om de Hoevelaker te laten wennen aan het idee, dat er geen Hoevelaken Nú meer is, maar één lokale partij”.

 

Ongeduldige stroming
Binnen Partij Nijkerk hebben een aantal leden daar grote moeite mee. In de ledenvergadering van  maandag 27 september kreeg het bestuur de opdracht mee om te gaan praten met het bestuur van Hoevelaken nú. Voorzitter Freek Bakker: “We zijn al een tijd verloofd en het wordt tijd, dat we gaan trouwen. Tenminste, dat vindt een deel van de leden”.

 

Fractie functioneert gewoon
Noch Bakker, noch De Bouter laten zich er over uit, wat er moet gebeuren als dat gesprek niets oplevert. Beide bestuursleden benadrukken overigens, dat dit probleem geen enkel effect heeft op het functioneren van de fractie in de gemeenteraad.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden