Tweede druk prentenatlas geactualiseerd, gecorrigeerd en aangevuld

Burgemeester Renkema en directeur Andries Bruil van Bad Hulckesteijn hebben in de Vuurtoren het eerste exemplaar van de herdrukte Nijkerkse Prentenatlas in ontvangst genomen. 

Het boek van Arie van den Berg en uitgever Merit Roodbeen is verleden jaar ter gelegenheid van 600 jaar stadsrechten Nijkerk 1413-2013 uitgegeven, maar de oplage van 5.000 exemplaren was binnen een half jaar uitverkocht. 
De tweede druk (financieel mogelijk gemaakt door brasserie de Vuurtoren) wordt in een oplage van 1000 gedrukt waarin 60 rectificaties, actualisaties en aanvullingen zijn opgenomen. Andries Bruil bestelde gelijk een heel groot aantal van deze boeken. In de Nijkerkse Prentenatlas zijn 101 onderwerpen uit de geschiedenis van Nijkerk opgenomen die samen een compleet overzicht geven van de afgelopen 600 jaar. Bij elk onderwerp staat een kunstwerk afgebeeld. Deze kunstwerken komen uit archieven, particuliere collecties of zijn speciaal voor het boek door een Nijkerkse kunstenaar vervaardigd. 
bijdrage van Kees van den Heuvel
2014-12-04-2e-prentenatlas-16
Kijkt u in de fotoreeks naar een impressie, gemaakt door Armjen Gerritsma
Het full-colour en 232 pagina’s tellende boek kost 19,95 euro en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandelaren, Museum Oud Nijkerk, De Postkamer en Galerie Polhus. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen