Handtekening op stoel Janneke Holdinga

Foto:

Na 28 jaar als A verpleegkundige zorgzaam te zijn geweest voor anderen, is Janneke Holdinga nu zelf hulpbehoevend door haar ziekte. Ze gebruikt een rolstoel en die wed vandaag voorzien van een bijzondere handtekening.

Zeven jaar geleden is bij Holdinga de diagnose MS gesteld. Na jaren van langzame achteruitgang, gaat de ziekte een steeds grotere tol van haar eisen. Doordat ze midden in het leven staat, is ze nog wel dagelijks maatschappelijk actief. Ze is een webwinkeltje begonnen, geeft bijles aan een scholier, zingt in twee koren en ze geeft af en toe nog een les in het ziekenhuis, haar vertrouwde omgeving. Maar de MS zet door en op een dag wordt een elektrische rolstoel onvermijdelijk. Het liefst had ze de aanschaf nog jaren uitgesteld.
2014-04-22-gc-corlaer-signering
Maar ze bezit ook veel humor en is gek op schaatsen. Haar gezin werd gek van haar enthousiasme tijdens de Olympische Spelen. Als grapje uitte ze haar wens dat Carl Verheijen haar stoel mocht komen bewonderen. Als Algemeen Directeur van beide gezondheidscentra in Nijkerk was hij recent nog in het nieuws. Holdinga is een groot fan van hem. Deze grap is onlangs waar gemaakt. Vorige week heeft Verheijen de nieuwe stoel van haar gesigneerd. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen