Jullian en Anniek Masmeijer winnen vuurwerkrommelwedstrijd

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Om inwoners van de gemeente Nijkerk te stimuleren vuurwerkresten op te ruimen, hield de gemeente Nijkerk ook dit jaar weer een opruimcampagne voor vuurwerkafval. Julian en Anniek Marsmeijer als winnaars uit de bus, gevolgd door Nathan en Timon Verbaan.

2015-01-14 vuurwerkafval 001

Op vijf plekken in de gemeente Nijkerk konden deelnemers vuilniszakken met vuurwerkresten na Oud & Nieuw inleveren. Voor iedere ingeleverde vuilniszak vuurwerkafval kregen deelnemers een lot. De prijswinnaars van de verloting die daarop volgde, kregen op woensdag 14 januari hun prijs uitgereikt uit handen van wethouder Geert Horst. In totaal werd 5800 liter vuurwerk ingezameld. Totaal gewicht 1450 kilo.

De opruimactie was onderdeel van de landelijk campagne “Sorry buren, dat vuurwerk waait toch vanzelf weg – geen excuus vuurwerk ruim jezelf op.” Deze jaarlijks terugkerende campagne is bedoeld om slachtoffers door vuurwerkafval te voorkomen. Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt op nieuwjaarsdag. Jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af. Weigeraars kunnen alsnog ontploffen. Naast het feit dat deelnemers aan de opruimactie een bijdrage leveren aan de veiligheid van kinderen, werken zij ook mee aan een schonere wijk. De gemeente wil dat graag belonen. Daarom koppelde zij een verloting met prijzen aan de opruimactie.

2015-01-14 vuurwerkafval 002

Wethouder Horst deelde die prijzen uit

Naam Prijs Leeftijd Woonplaats
Julian en Anniek Masmeijer 1e prijs,dag Efteling voor4 personen 7 en 4 jaar Nijkerk
Nathan en Timon Verbaan 2e prijsJBL Sounddock 9 en 6 jaar Nijkerk
Stan Blom 3e prijsSpellenpakket 11 jaar Nijkerk
Hugo Garritsen 4e prijsVVV-bon 13 jaar Nijkerk
Niek Verwoerd 5e prijsVVV-bon 27 jaar Hoevelaken
Jarne van Hoef 6e prijsVVV-bon 13 jaar Nijkerk
Thijs Kraak 7e prijsVVV-bon 9 jaar Hoevelaken
Daniel Huibregtse 8e prijsVVV-bon 11 jaar Nijkerk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen