Raadsleden maatje van Inclusiefmedewerker

Foto:

NUNSPEET – Vijf (van de VVD en de lokale partij) van de 13 nieuwe gemeenteraadsleden waren onlangs op werkbezoek bij de Inclusief Groep. Naast een rondleiding kregen zij vooral informatie over de mogelijkheden die de Inclusief Groep biedt om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden. 

Na afloop waren er 19 gemeenteraadsleden vanuit de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek en Putten die zich aanmeldden om de komende tijd als maatje te gaan fungeren. Zij worden ‘gekoppeld’ aan een medewerker van de Inclusief Groep met wie ze een paar keer per jaar op de werkvloer gaan meewerken en vervolgens lunchen in het bedrijfsrestaurant van de Inclusief Groep. 
Investeren in ontwikkeling
Algemeen directeur Marjo Gruisen: “De Inclusief Groep wil graag de oplossing bieden om de afspraken van het kabinet – landelijk 125.000 extra mensen aan het werk – te helpen realiseren. Werkgevers willen maatschappelijk gezien best hun steentje bijdragen, dat merken wij zeker ook op de Veluwe. Maar een arbeidscontract aanbieden is voor hen nu wel erg lastig. Wij spelen in op de behoefte van werkgevers en bieden hen flexibiliteit door op hun locatie met Flexpools een groepje gemotiveerde medewerkers aan te bieden met desgewenst begeleiding op de werkvloer en vervoer”. 
De Inclusief Groep investeert veel in de ontwikkeling van medewerkers. Het (beter) leren lezen en schrijven, rekenen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden horen daar zeker bij. Marjo Gruisen: “Maar we bieden ook vakopleidingen in de schoonmaak en groen en leren medewerkers van de Afdeling Verpakken ook te werken volgens de strenge regels van het International Food Standard (IFS). Daarmee kunnen zij dit ook weer toepassen bij bedrijven op locatie. Want blijven werken aan ontwikkeling biedt nu eenmaal het beste perspectief op betaald werk. Dat geldt zeker voor onze doelgroep”. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen