Handtekening onder het Baken gezet

Foto: Google streetview

Vandaag ondertekenden ’s Heeren Loo en Woningstichting Nijkerk (WSN) de intentie-overeenkomst voor de nieuwbouw en verhuur van 20 appartementen op de school Het Baken.

WSN bouwt het nieuwe complex. ’s Heeren Loo huurt de woningen van de corporatie en biedt er een nieuw thuis aan haar cliënten.

2015-01-26 nieuwbouw het baken

Bertus Rakhorst, directeur-bestuurder van WSN, en Roland Stavorinus, zorgdirecteur ’s Heeren Loo zien de ondertekening van de contracten als bevestiging van een goede samenwerking. Beide organisaties hebben binnen het web van veranderingen in de zorg- en corporatiewereld intensief samengewerkt om tot een prachtig resultaat te komen: nieuwbouw van (zorg)appartementen in het centrum van Nijkerk.

2015-01-26 nieuwbouw het baken 1

Passende en eigentijdse huisvesting
’s Heeren Loo biedt zorg in Nijkerk aan volwassenen en kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking. ‘Een aantal woningen waar zorg geleverd wordt is aan verbetering toe om te voldoen aan de eisen van deze tijd en de zorgbehoeften van de cliënten. De samenwerking met WSN maakt het nu mogelijk om vervangende woonruimte te realiseren voor 21 cliënten. De nieuwe huisvesting sluit aan op de andere zorgvoorzieningen binnen de gemeente Nijkerk.’, aldus Roland Stavorinus.

Bouwen voor de zorg
Op verzoek van de gemeente Nijkerk gaat WSN de nieuwbouw van school Het Baken voorzien van twee extra bouwlagen. De corporatie is steeds in gesprek met zorginstellingen en de huurdersplatforms om te peilen waar de huisvestingsbehoeftes liggen.
‘Het is onze missie om iedereen die dat niet zelf kan een thuis te bieden in Nijkerk. Dus ook de cliënten van ’s Heeren Loo. Daarom hebben we de samenwerking gezocht.’, aldus Bertus Rakhorst.

Toekomstbestendige huisvesting
Met de nieuwbouw van Het Baken wordt huisvesting gerealiseerd, waar Nijkerkers lang baat bij hebben. Door de veranderingen in het zorgstelsel kunnen minder mensen met een beperking aanspraak maken op intramurale zorg. Door de brede inzetbaarheid van het vastgoed, is het Baken geschikt voor meerdere doelgroepen (met en zonder beperking). Al met al een mooi en toekomstbestendig plan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen