Staakt Nijkerk het innen van ouderbijdrage?

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De fractie van de Christen Unie-SGP maakt zich zorgen over het innen van de ouderbijdrage. Als het even kan, moet dat innen stoppen, tot er meer duidelijkheid is over de gevolgen ervan.

De Combinatie wil weten, of het probleem ook in Nijkerk speelt. Hoeveel gezinnen moeten die bijdrage betalen en komen hierdoor in de financiële problemen? Die ouderbijdrage kan in sommige gevallen wel tot 1.500 euro per jaar oplopen. De belangrijkste vraag, die Hilbrand Rozema namens de partij stelt, luidt: “Is het college bereid om in navolging van andere gemeenten het innen van de ouderbijdrage te staken, in ieder geval tot het onderzoek van staatssecretaris Van Rijn is afgerond?

Achtergrond
Verschillende oppositiepartijen in de Tweede Kamer, waaronder de ChristenUnie, hebben voorgesteld om de ouderbijdrage voor de jeugd-ggz op te schorten. Deze bijdrage kan oplopen tot 1500 euro per jaar, wat een drempel kan zijn voor ouders om hulp te vragen. Staatssecretaris Van Rijn wil de ouderbijdrage voor de jeugd-ggz voorlopig echter niet opschorten. Hij laat onderzoek doen. Verschillende gemeenten hebben inmiddels besloten om het innen van deze ouderbijdrage op te schorten zolang het onderzoek loopt. Artikel 8.2.3 lid 5 van de jeugdwet geeft gemeenten deze mogelijkheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen