INGEZONDEN BRIEF: Ga over op blauwe zones

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

Ik heb van de gemeente ook de reactie op de VVD over het parkeren gelezen. Het blijft een probleem voor steeds dezelfde ondernemers.

We komen er nier meer onderuit, denk ik. Ik heb gisteren via de mail gereageerd bij de gemeente en gevraagd, wat ik in alle verhalen mis. Bijvoorbeeld waarom een creditcard niet werkt. Daar hoor je niemand vanuit de gemeente iets zeggen. Onze buren, Duitsers, Belgen die hier bij de Eemhof neerstrijken, zij hebben voor 90 procent die card bij zich. Hier schrijft niemand over.

Met pinpas betalen is hetzelfde als voorheen met munten, je betaalt vooruit en je jaagt daardoor de mensen, die een kostuum of schoenen of door drukte in de winkels langer moeten wachten, eruit. Hier haalt de gemeente de winst weg, denk ik.

Daardoor kan het weleens zijn dat mensen naar de omliggende plaatsen gaan. En ik denk, dat 70 procent van de Nijkerkers met de pinpas betalen. DUS VETTE WINST. Het vorige systeem bracht volgens mij te weinig op.

Ook een vraag bij mij is, wat de gemeente hier aan over houdt.
Voorbeeld: Doe de WOZ waarde met 5.00 euro omhoog x 6.000 adressen = 30.000,00 euro. Laat de ontheffingen bestaan en geef die adressen 5.00 euro korting. Dan blijft er – denk ik – 5.000,00 euro over
Totaal 35.000,00 euro voor de gemeentekas. Meer – denk ik – niet, dat ze over houden. Houden ze nog minder over, dan is het schande dat ze betaald parkeren in stand houden.

Ga over op blauwe zones van 1 tot en met 3 uur. Met 2 Boa’s op hun fiets kunnen ze dat prima bijhouden toch?

Bijdrage van Harry Koelewijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen