20 jaar dierenambulance

Ze hadden zo op mooi weer gerekend en de mensen van de dierenambulance hadden het ook prima voor elkaar. De regen was echter spelbreker.

Er was een prijzenspel, maar ook voor de kinderen was er genoeg te doen: springkussen, er waren diverse dieren, een ritje op de pony kon, dieren EHBO, schminken en ga zo maar door. Natuurlijk was er ook een hapje en een drankje met muziek.

20 jaar dierenambulancegeschiedenis
Begin jaren negentig startte een kleine groep dierenliefhebbers het initiatief voor een dierenambulance. Zij begonnen te rijden voor gevonden, gewonde en aangereden dieren. Na verloop van tijd was er een ambulancebus en werd de stichting officieel opgericht op 11 april 1995. Het initiatief werd een continuerend succes met steeds meer vrijwilligers en materieel. De dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op haar meldingsnummer 06 – 53 400 389. Heden ten dage rijdt de dierenambulance voor de gemeentes Nijkerk, Barneveld en Putten. Op jaarbasis komen zo’n 2.300 meldingen binnen en wordt rond 80.000 km gereden. Sinds kort heeft de stichting daarom een kleine 2e auto kunnen aanschaffen die naast de ambulancebus meldingen gaat rijden.
Er wordt gereden voor alle dieren in nood: gevonden dieren, gewonde/aangereden dieren, loslopende dieren die gevaar opleveren enz. De dieren gaan zonodig eerst naar de dierenarts en worden daarna evt. opgevangen in dierenopvangen. Maar ook taxiritten naar dierenartsen en vervoer naar crematorium worden verzorgd.
Ook wordt steeds meer samengewerkt met andere hulpdiensten zoals rijkswaterstaat (loslopende/aangereden/dode dieren op de snelweg), de (dieren)politie (verwaarlozing/dierenleed/overlast) en brandweer (redding uit brandende panden, werken op hoogte etc.).

Allemaal vrijwilligers
De Dierenambulance bestaat geheel uit vrijwilligers, dus niets wordt betaald. Daarom kan de Dierenambulance altijd nieuwe donateurs en vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse in 1 of beide zaken neem dan contact op met 06 – 50 414 885.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen