Deze maand nog beslissing over zwembad

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Het college legt de raad zes varianten voor en op 30 april moet de raad besluiten welke variant het wordt.

Dat zal nog niet gemakkelijk zijn. De raad kreeg vorige maand al 3 varianten voor gesteld, maar die bleken binnen de randvoorwaarden die de raad eerder gesteld had, niet haalbaar. Spelbreker is de randvoorwaarde van de raad, dat er een exploitaitevoordeel van 509.000 euro moet zijn.

3 extra varianten
Daarom komt het college met drie extra varianten. De meest drastische is af te zien van de bouw van een nieuw zwembad. Nijkerk heeft dan na 2018 geen zwembad meer. Een andere mogelijkheid is het behouden en renoveren van het Bad Bloemendal. De derde extra variant is een uitbreiding van de – eerder al gepresenteerde – “basisvariant”. Dan komt er een zesbaans wedstrijdbad plus een 15*10 meter doelgroepenbad.

Spoorkamp 1
Het college heeft intussen ook een keuze voor de locatie van het nieuwe bad gemaakt. Het wordt Spoorkamp 1, naast het pand van Reiltech. De entree komt goed in het zicht en het parkeerterrein wordt naast de spoorlijn ingericht.

Buitenbad
De raad beslist dus voor het einde van de maand over het zwembad. Intussen is er op facebook naar aanleiding van een ingezonden brief van Nico Fiegen een actie ontstaan om het buitenbad van Bad Bloemendal open te houden.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen