Ex Hema-ondernemer verder in problemen

Foto: Google Streetview

De steunvereniging ‘Scholen met de Bijbel’ in de Ermelose buurtschappen Horst en Telgt doet aangifte tegen hun oud-voorzitter Jaap van Maanen (voorheen Hema) vanwege verduistering van gelden en valsheid in geschrifte. Dat meldt Ermelo.nieuws.nl

Hij zou een bedrag van € 150.000,– gaan beleggen met een beter rendement dan de rente van ongeveer 1% op de bank. In de loop van 2014 bleek dat het uitgezette bedrag was verdwenen. De oud-voorzitter maakte een nieuwe overeenkomst met valse handtekeningen van de penningmeester en een ander bestuurslid. Vorig jaar november is hij afgetreden als bestuurslid van de Vereniging ‘Scholen met de Bijbel’ in de buurtschappen Horst en Telgt.

De Goede Herderschool valt onder het bevoegd gezag van de “Vereniging Scholen met de Bijbel, Horst en Telgt te Ermelo”. In het ambitiemagazine van 3 oktober 2014 schrijft toen nog bestuursvoorzitter Jaap van Maanen: “Ik kom nu eenmaal uit een groot nest van ‘onderwijzers’. Wat ik me uit mijn jeugd kan herinneren zijn de lange vakanties en het kamperen. Iets dat we trouwens nog steeds doen. Ik vind dat heerlijk. Het leert je te relativeren en je waardeert tien keer meer wat je thuis hebt.” Toch ging ook het calvinisme er thuis met de paplepel in: hard werken voor je centen, maar je tegelijk maatschappelijk inzetten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen