VIDEO: 666 handtekeningen voor bibliotheekreferendum

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Vanmiddag heeft een groep verontruste bibliotheekbezoekers de raad opgeroepen om nog eens heel goed na te denken over de bezuinigingen, die de bibliotheek moet doorvoeren.
2015-04-18 bibliotheekbezuinigingen 3

In twee dagen tijd hebben 666 mensen hun handtekeningen onder een referendum gezet. Slechts 25 handtekeningen volstaan om de raad te vragen een onderwerp op de vergaderagenda te zetten. Van de raad moet de bibliotheek tussen de 250.000 en 400.000 euro bezuinigen. De bibliotheek zegt niet verder dan 100.000 euro te komen.

Verontwaardigde reacties
De handtekeningen zijn in zeer korte tijd opgehaald bij de bezoekers van de beide vestigingen in Nijkerk en Hoevelaken van de bibliotheek van vrijdag 17 april tot en met maandagmiddag 20 april. Bezoekers reageerden heel verontwaardigd over de voorgestelde bezuinigingen op de bibliotheek: “Het zwembad moet al sluiten, nu ook nog de bibliotheek? Wat zijn ze aan het doen met alle voorzieningen?”. “Ik vind de bibliotheek juist heel belangrijk om open te houden, ook voor de kinderen”. “Ik dacht net nog, wat is de bibliotheek toch fijn!”; “Bezuinigingen op de bieb, dat kan toch helemaal niet? Mensen moeten toch kunnen blijven lezen?” “Ik vind dit de mooiste bieb [Nijkerk] uit de omgeving”; “Ik kom hier altijd tot rust”; “De bieb is een soort cultureel centrum”; “Niet iedereen heeft geld om boeken te kopen, kinderen moeten juist toch lezen?”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen