Toch poging Roussosmuseum te realiseren

Foto: BR Music

Gisteren reageerde Initiatiefnemer Bert van Breda teleur gesteld op de afwijzing van een beheerderswioning bij het Demis Roussosmuseum. Vandaag blijkt uit zijn persbericht, dat hij het er niet bij laat zitten.

Persbericht
Bert van Breda en zijn compagnon schrijven:”Deze week werd duidelijk dat de gemeente Nijkerk ons toestemming verleend om in een deel van het oude VEV-gebouw aan de Oude Barneveldseweg, dat recent is aangekocht, een studio voor onze landelijke muziekzender 192TV (vrij naar het Top 2000 Café wordt dat 192CAFÉ gedoopt) te vestigen alsmede een museum in te richten dat geheel is gewijd aan de onlangs overleden zanger Demis Roussos. Dat laatste zou een unicum zijn, het eerste en enige Demis Roussos Museum ter wereld dat wordt gevestigd in Nijkerk. Wij hebben nu al wereldwijd van fans enthousiaste reacties ontvangen. Teleurstellend is echter dat wij vooralsnog van B en W geen toestemming krijgen om inpandig een beheerdersappartement in te richten. Dit laatste is absoluut nodig gelet op de onvervangbare spullen, denk o.a. aan zijn vele awards, die in het museum tentoongesteld gaan worden. Daar moet iemand toezicht op houden, dat is voor ons een absolute noodzaak, want hoewel qua geldwaarde misschien niet groot, emotioneel onvervangbaar voor zijn kinderen Emily en Cyril, die de awards ter beschikking zouden stellen.

Wat betreft de afwijzing van een beheerderswoning denken wij echter dat het college niet helemaal correct en compleet geadviseerd is en daardoor ook niet begrepen kan hebben wat de bedoeling is. Daarom zullen wij op zo kort mogelijke termijn, voordat wij formeel een omgevingsvergunning aanvragen, het college en de raad uitgebreid informeren over mijn bedoelingen en dat zal de noodzaak van een (inpandige) beheerderswoning ongetwijfeld verduidelijken. Waar nodig zullen zij ook een uitnodiging ontvangen de zaak ter plaatse te bekijken waarbij wij een toelichting zullen geven. De studio van 192TV en het Demis Roussos Museum zijn beide blikvangers die Nijkerk dagelijks op de kaart zetten.
2015-04-22 192tv

Op dit moment trekt 192TV al zo’n 150,000 kijkers per dag en vanaf de zomer zal 192TV wekelijks ook LIVE-uitzendingen gaan verzorgen vanuit de studio, waardoor Nijkerk nog meer op de kaart wordt gezet.

Dus ook in het belang van onze gemeente, de toeristische sector met name. Economisch gezien interessant en dat kunnen we in een gemeente waar de politiek een gunstig ondernemersklimaat wil creëren naar mijn mening wel gebruiken.

Wordt dus binnenkort vervolgd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen