Waterschap Vallei en Veluwe tekent convenant met de belastingdienst

l.:heemraad Victor Doorn r.: drs. W. de Bruijn, Belastingdienst
l.:heemraad Victor Doorn r.: drs. W. de Bruijn, Belastingdienst
Foto: Robin Rehorst

De Belastingdienst oefent voortaan ‘horizontaal toezicht’ uit op de fiscale bedrijfsvoering van waterschap Vallei en Veluwe.

Dat hebben beide organisaties met elkaar afgesproken. Met Horizontaal Toezicht wil de Belastingdienst de samenwerking veel meer centraal zetten. Dat betekent afstemming vooraf waar nodig, in plaats van controles achteraf. Het waterschap ziet het convenant als een verdere professionalisering van de (fiscale) bedrijfsvoering.

De overeenkomst werd deze week ondertekend door de heer drs. W. de Bruijn van de Belastingdienst en heemraad Victor Doorn van het waterschap. In het convenant staat onder meer dat de partijen elkaar actief op de hoogte houden van ontwikkelingen en van hun visies en dat ze elkaar bij twijfel over belastingzaken meteen zullen raadplegen.

Sinds enkele jaren wil de Belastingdienst ‘gelijkwaardiger optrekken’ met organisaties die hebben laten zien dat zij hun verantwoordelijkheden en verplichtingen op belastinggebied zelf willen en kunnen beheersen. “Bij horizontaal toezicht stemt de belastingdienst de vorm en de intensiteit van ons toezicht af op de voorinformatie die we hebben over het fiscaal ‘in control’ zijn van de organisatie.” Victor Doorn zei dat daarbij drie kernbegrippen van groot en wederzijds belang zijn: vertrouwen, begrip en transparantie. “Wij ontvangen als waterschap veel belastinggeld van de inwoners en bedrijven en vinden het zelf ook zeer belangrijk om er op een zorgvuldige manier verantwoording over af te leggen.”, aldus heemraad Victor Doorn van het waterschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen