VIDEO’S: 4 en 5 mei gedichtenwedstrijd gewonnen door Dior Overduin

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Dior Overduin wint de gedichtenwedstrijd ‪#‎vrijheidgeefjedoor‬! Zij draagt maandag 4 mei haar gedicht voor in het Van Reenenpark.

De afgelopen weken zijn middelbare scholieren bezig geweest met het schrijven van gedichten over herdenken en vrijheid. Het begon met een gastles van Stadsdichter Anita Mensink.

Tijdens de les liet zij een paar filmpjes zien, maar de leerlingen konden ook kijken naar de heer Rootselaar. Hij maakte als jonge jongen de oorlog mee en praatte daarover met Nelleke den Besten. Zij had vragen van tweede klassers bij zich.

Genoeg input dus en dat werkte, want het “comité 4 en 5 mei herdenken” en Anita Mensink waren onder de indruk van de inzendingen. Het comité op facebook: “Bijzonder om te zien dat er bewondering is voor de leerlingen die een gedicht geschreven hebben! “ Uiteindelijk was er toch een winnares.

Het juryoordeel
“Dior heeft zich laten inspireren door het verhaal van meneer Van Rootselaar over de evacuatie van Nijkerk aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Maar haar gedicht zou net zo goed kunnen gaan over een oorlog die vandaag gaande is. Dat maakt haar gedicht tijdloos. En zo past het goed in het thema Vrijheid geef je door.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen