Start Dagbesteding Nijkerkerveen

Foto: Amaris Zorggroep

Op maandag 1 juni ondertekenden Gerard van de Bunt en Bas van Olst namens de Hervormde Gemeente Nijkerkerveen en Jan den Ouden van Amaris Zorggroep de huurovereenkomst van de oude pastorie aan de Nieuwe Kerkstraat 64 in Nijkerkerveen. Over enkele weken gaat op deze sfeervolle locatie Dagbesteding Nijkerkerveen van start. In eerste instantie is de Dagbesteding iedere donderdag geopend.

Dagbesteding Nijkerkerveen is een plek waar senioren uit de omgeving terecht kunnen voor ontspanning, training, ontmoeting, activiteiten, een maaltijd, verzorging en begeleiding. Op deze plek kunnen ouderen iets ondernemen en op ongedwongen wijze anderen ontmoeten. Daarnaast biedt Dagcentrum Nijkerkerveen ondersteuning aan ouderen die meer behoefte hebben aan contact, het bijvoorbeeld moeilijk vinden om invulling aan hun dag te geven of geheugenproblemen hebben.

Daginvulling 
De dag begint met koffie en thee, waarna ‘samen bewegen’ hoog op de agenda staat. Tussen de middag is er een maaltijd en kan er even gerust worden. De rest van de middag zijn er diverse individuele of groepsactiviteiten, zoals een geheugentraining, meezingen in een koor, samen wandelen, sjoelen en tuinieren in de tuin van de voormalige pastorie.

Open dag 18 juni 
Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens de open dag op donderdag 18 juni tussen 15.00 en 21.00 uur. Dagbesteding Nijkerkerveen zet die dag haar deuren open en voorziet de bezoekers van informatie. Om 16.00 uur is er een officieel moment waarbij een buurtbewoner namens de ouderen van Nijkerkerveen het pand officieel opent. Een sportcoach biedt enkele activiteiten aan met betrekking tot bewegen en de gemeente Nijkerk vertelt middels de campagne WoonBewust over de mogelijkheden die er zijn om het thuis wonen zo comfortabel mogelijk te maken. Op donderdag 25 juni gaat Dagbesteding Nijkerkerveen dan officieel van start.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen