Kunstbus komt met gevarieerd programma

Foto: Spido

In het nieuwe seizoen 2015 – 2016 rijdt Kunstbus Nijkerk naar vier culturele evenementen. Vitale en minder vitale senioren uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen zich schriftelijk aanmelden bij Kunstbus Nijkerk, Frieswijkstraat 97, 3861 BK Nijkerk.

Rollators kunnen mee, rolstoelen helaas niet. Het programmablad staat op website www.uvv-nijkerk.nl onder ‘nieuws’. Meer informatie is verkrijgbaar bij teamlid Marian Starke, 033 – 246 29 40 en [email protected].

Het eerste evenement vindt plaats op 6 november 2015. De busreis gaat naar het Concertgebouw in Amsterdam voor een uitvoering van The Classical Proms. Dit muziekfestijn combineert populaire en klassieke muziek. Dit jaar worden de Proms verzorgd door Jan Vayne op piano, Vocal Group CALL en The Bach Orchestra of the Netherlands. Bezoekers krijgen ontroerende klassiekers te horen en heerlijke meezingers als Land of Hope and Glory.

“Daarna gaan we naar Theater Carré, waar we op 12 februari 2016 de première bijwonen van de opera Così Fan Tutte van Wolfgang Amadeus Mozart” vertelt Marian Starke. “Deze opera bevat de mooiste muziek die Mozart ooit voor het operagenre schreef. Het gaat over het altijd aanwezige spanningsveld tussen man en vrouw, over aantrekken en afstoten. Ferrando en Guglielmo zijn overtuigd van de trouw van de zusjes Dorabella en Fiordiligi, met wie zij binnenkort zullen gaan trouwen. Hun vriend Don Alfonso gaat een weddenschap met de jongemannen aan en beweert dat iedere vrouw wispelturig is. Om de zusjes zover te krijgen dat zij ontrouw worden, vermommen de mannen zich en verleiden elkaars verloofde. Uiteindelijk gaan de zussen overstag. Nu zij de weddenschap hebben verloren keren Ferrando en Guglielmo weer terug en confronteren zij de meisjes met hun gedrag. De productie wordt in het Italiaans gezongen met Nederlandse boventiteling.”

“Op 26 maart 2016 is het lachen geblazen bij de voorstelling Vrouwen van Later in Theater De Lampegiet in Veenendaal. Deze heerlijke komedie wordt opgevoerd door de bekende actrices Nelly Frijda, Trudy Labij, Ingeborg Elzevier en Lusanne Arts. Het is een mooi verhaal over ouder worden, vitaliteit en wat er op latere leeftijd overblijft van het leven.”

“Op veler verzoek organiseren wij op 19 april 2016 een dagtrip naar Rotterdam. Het bombardement op Rotterdam verwoestte bijna de hele historische binnenstad. Bij de wederopbouw zijn de open vlaktes opgevuld met architectonische hoogstandjes. We nemen de deelnemers mee langs de indrukwekkende Markthal, de spraakmakende kubuswoningen, het imposante nieuwe Centraal Station, de Erasmusbrug, de Kunsthal en natuurlijk het beeld ‘De verwoeste stad’ van de kunstenaar Ossip Zadkine. We gaan aan boord voor een vaartocht door de Rotterdamse haven. We zien de skyline met imposante gebouwen, werven en dokken aan ons voorbij glijden. Aan boord nuttigen we de lunch. Uiteraard stoppen we die dag ook voor koffie met gebak.”

Sluitingsdatum voor aanmeldingen is 14 september 2015. Daarna krijgen geïnteresseerden te horen of er voldoende aanmeldingen zijn om de busreizen door te laten gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen