VVD verbaasd dat 3 cafés verruimde sluitingsuur niet steunen

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De Nijkerkse VVD-fractie is op z’n zachtst gezegd verbaasd dat drie cafés in Nijkerk het nieuwe verruimde sluitingsuur voor de horeca op het laatste moment niet steunen.

De VVD heeft ervoor gezorgd dat de horeca vijf keer per jaar op zaterdagnacht tot vijf uur kan openblijven en het deurbeleid, het tijdstip dat bezoekers worden toegelaten, permanent wordt verruimd van één uur ’s nachts tot twee uur ’s nachts. De gehele horecawereld in de gemeente Nijkerk leek dit voorstel te omarmen, zo bleek uit een enquête onder 28 horecaondernemers. Ook is een onderzoek gehouden onder 900 omwonenden die het over het algemeen een goed voorstel vonden. Dat meldt woordvoerder Kees van den Heuvel.

Natuurlijk was de verbazing bij de VVD groot, maar ook andere commissieleden zaten met gefronste wenkbrauwen te luisteren naar de inspreker van café Xero. Ook het college en de betreffende mabtenaren staken hun verbazing niet onder stoelen of banken.

Afgelopen week hebben drie cafés (Xero, Centraal en Princesse) alsnog besloten niet akkoord te gaan met de verruiming van het deurbeleid van één uur ’s nachts naar twee uur ’s nachts. De praktijk leert op dit moment dat de meeste cafébezoekers pas om één uur ’s nachts massaal binnenkomen, omdat ze weten dat de deur na één uur is gesloten. Door de deur pas om twee uur ’s nachts te sluiten, vrezen de betrokken horecaondernemers dat de cafébezoekers nu pas rond twee uur ’s nachts massaal binnenkomen en er tot die tijd nauwelijks omzet wordt gehaald. De VVD zegt bij monde van raadslid Richard van Hussel dat het nieuwe deurbeleid juist zorgt voor meer vrijheid bij de horecaondernemers. Het draagt bij tot meer spreiding, en dus minder overlast, en de horecaondernemers mogen zelf bepalen wanneer de deur dichtgaat. Van Hussel: ‘De deur hoeft niet dicht om twee uur ’s nachts. De horecaondernemers hebben de vrijheid om bijvoorbeeld reeds om 1 uur ’s nachts geen nieuwe bezoekers meer toe te laten.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen