Het stookseizoen is begonnen bij Accent

Foto: Accent

Jongelui van Accent Praktijkonderwijs uit Nijkerk snappen maar al te goed dat dit niet verwijst naar de centrale verwarming bij hun thuis op zolder, maar naar de tuinhaarden die zij zelf op het Corlaer College hebben gefabriceerd. Daarom leest u het goed:  het stookseizoen is zojuist weer begonnen.

Vijf jongens van de richting metaaltechniek kregen de opdracht om vanuit een stalen expansievat een tuinhaard te ontwerpen. Iedere tuinhaard moest een eigen creatie worden. Originaliteit was dus een belangrijk aspect. Na het schetsen en tekenen gingen de leerlingen in de praktijkruimte aan de slag met plasmasnijders, lasapparaten, boormachines, buig- en walsapparaten en vele andere bewerkingsmethoden. Hier en daar moest er wel eens wat bij worden gestuurd door de praktijkbegeleiders, maar het eindresultaat is geweldig. En dat is goed te zien aan de trotse gezichten van een aantal leerlingen die staan afgebeeld met de zelf ontworpen tuinhaarden.
“Laat de zomer nu maar komen!” was hun kreet “En als ‘ie niet komt, dan zorgen we zelf wel voor zomerse temperaturen.” Wat techniek en enthousiaste jongelui betreft kunnen we kort zijn: die redden zich wel!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen