Nijkerkse scouts en koningin Maxima openen Scoutinglandgoed

Foto: scouting

ZEEWOLDE – Scouting Nijkerk, bestaande uit Scouting Kiliaen van Rensselaer 1 en Scouting Roncalli, is trots dat er nu één plek is waar alle scouts uit heel Nederland samen kunnen komen. Ze waren erbij, toen Koningin Miaxima het terrein opende.

Afgelopen zaterdag heeft ibeschermvrouwe van Scouting Nederland – Koningin Máxima – de officiële opening van het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde verricht. Hiermee gaat een langgekoesterde wens voor Scouting in vervulling: een unieke plek, in het Horsterwold, waar meiden en jongens uitdagende activiteiten kunnen beleven, waardoor ze zich persoonlijk ontwikkelen.

Het 70 hectare omvattende landgoed ligt in een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en wordt hét middelpunt van Scoutingactiviteiten in Nederland. In Zeewolde, de jongste gemeente van Nederland, kunnen scouts uit binnen- en buitenland kamperen en uitdagende outdooractiviteiten beleven. Scouting vindt buiten spelen in de natuur zeer waardevol voor de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige volwassenen. Kinderen leren hun eigen grenzen te verleggen en samen te werken.

Scouting Nijkerk kan niet wachten om Scoutinglandgoed Zeewolde te bekijken. Dit jaar gaan de Scouts nog op zomerkamp naar een andere bestemming, maar wie weet dat Scoutinglandgoed Zeewolde in de toekomst ook een keer bezocht gaat worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen