Stichting Muziek Promotie Nijkerk stopt er mee

Foto: Harry Koelewijn

Met pijn in het hart heeft het bestuur van de SMPN besloten om 16 januari 2016 met een laatste concert de stichting te ontbinden.

Sinds de oprichting in 1996 heeft het bestuur met veel enthousiasme zo’n 74 concerten georganiseerd voor de gemeente Nijkerk en omgeving. Concerten met een kwaliteit en inhoud waarmee de SMPN kon wedijveren met de uitvoeringen in de grote concertzalen van ons land. Met het doel de inwoners van Nijkerk in de eigen gemeente en voor een aantrekkelijke prijs te laten genieten van klassieke en licht klassieke muziek.

Het bestuur heeft moeten constateren dat de SMPN blijkbaar niet meer voorziet in een behoefte. Het aantal bezoekers van de concerten nam langzaam maar zeker af. De inspanningen door bestuur en vele vrijwilligers staan in geen verhouding meer tot het werk dat werd gedaan maar bovenal tot de kosten die het geven van concerten, met de door de SMPN gewenste kwaliteit, met zich meebrengt.

Het bestuur wenst van ganser harte dat er nieuwe mensen opstaan met nieuwe ideeën en initiatieven die de muziekliefhebbers van Nijkerk en omstreken weer kunnen laten genieten van concerten.

De SMPN heeft nog twee mooie concerten te gaan. Op 10 oktober komt het Hexagoon Ensemble naar De Eshof in Hoevelaken en op 16 januari 2016 zal de afsluiting plaatsvinden met een passend Feestelijk Nieuwjaarsconcert. Zie voor meer informatie te zijner tijd het nieuws op de website van de smpn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen