Naast Drakenbootrace veel sport en spel bij de haven op zaterdag 27 juni

Foto: Arjen Gerritsma

De straten rond de haven en het stadhuisplein zijn zaterdag gereserveerd voor meerdere sportieve activiteiten.

Om 11.30 uur is de Badeendjesrace van het Corlaer College en de Rotaryclub Nijkerk. Voor het eerst zullen duizenden eendjes racen in de binnenhaven van Nijkerk. De eendjes die als eerste de finishlijn ‘overzwemmen’ winnen. Een spektakel dat nog niet eerder in Nijkerk te zien was.

Na de Badeendjesrace zal om 12.00 uur het Expeditieplein van het Corlaer College openen. Het Expeditieplein garandeert sport- en spelplezier voor jong en oud, georganiseerd door de leerlingen van het Corlaer College met de hulp van Covebo. Kinderen kunnen onder meer zakslaan, doelschieten, voetballen, springen en nog veel meer. Ook verkopen de expedities spullen uit de bezochte landen en wordt er eten en drinken verkocht. Dit allemaal voor het doel wat ze het afgelopen jaar gesteund hebben! Al de inkomsten gaan dus rechtstreeks naar verschillende goede doelen. Ook krijgt iedereen zo een goed beeld van alle expedities van het Corlaer College, de goede doelen en wat de leerlingen tot nu toe voor mooie dingen hebben kunnen realiseren met hun expedities. Team Kikano is de hele dag aanwezig en overhandigt om 12.00 uur hun cheque aan KIKA. Tot het laatst toe is het spannend welk bedrag de leerlingen bij elkaar gepeddeld hebben.

Om 12.30 uur vertrekken de eerste drakenboten naar de finish voor de Drakenbootrace. Zo’n 20 teams zullen racen om de drakenbootbokaal. De Klompenwokkels, die de eerste twee edities winnaar waren, racen dit jaar weer mee. De vraag is of zij ook deze 3e editie van de Drakenbootrace zullen winnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen