VIDEO: De raad aan zet

Foto: Arjen Gerritsma

Volgens Burgemeester Renkema is nu de raad aan zet om weer tot een coalitie te komen.

Gisterenavond werd er geen enkele wethouder weggestuurd, alleen trok de CU-SGP haar wethouder Horst terug uit het college. De andere twee hadden dus formeel door kunnen gaan, maar dat doen ze niet, ze zijn demissionair, een mooi woord voor het op de winkel passen. Lastige onderwerpen zullen niet meer op de agenda komen. Ook de winkelopenstelling niet, want dat is wel het meest controversionele item van dit moment.

Nieuwe coalitie
Er moet eerst weer een nieuwe coalitie komen. Hoe dat moet? Dat weet niemand, want er zijn geen spelregels voor deze situatie. Vermoedelijk komen de fractievoorzitters bij elkaar om af te spreken, wie het voortouw in de onderhandelingen op weg naar een nieuwe coalitie neemt.

Burgemeester Renkema hoopt, dat het allemaal niet te lang duurt, want de bestuurlijk trein rijdt wel door en na de vakantie moet er weer begroot worden (met extra bezuinigingen op komst). Ely Hackmann sprak de burgemeester.

Burgerinitiatief
Gisteren werd een burgerinitiatief ingediend door dominee Riemens. Daarin wordt gevraagd een referendum over de zondagsopenstelling te houden. De agendacommissie van de raad moet beslissen, of dit initiatief ook inderdaad besproken wordt.
2015-06-30 burgerinitiatief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen