Internet is drama op”De Appelgaard”

Foto: Arjen Gerritsma

De trage internetverbinding van “De Appelgaard” belemmert het onderwijs volgens Ton ten Klooster, bovenschools ICT-coördinator bij HSN-scholen Nijkerk.Dat meldt de PO-raad.

Ten Klooster:”Basisschool De Appelgaard ligt in een buitengebied rondom Nijkerk. Er ligt daar geen glasvezel, waardoor we genoodzaakt zijn gebruik te maken van een ADSL-verbinding met erg lage snelheid. Anderzijds hebben we bijvoorbeeld basisschool De Hoeksteen waar gebruik gemaakt wordt van glasvezel. Internet en bijbehorend gebruik van ICT in de klas werkt daar schitterend.
Op De Appelgaard wordt het gebruik van ICT in de klas en daardoor modernisering van het onderwijs echt gehinderd door de beperkte internetverbinding. Men probeert meer en meer met iPads en web based materiaal te werken, maar wanneer vijf kinderen een online onderwijsprogramma gebruiken, loopt het vast. De directeur kan op dat moment niet eens een mail versturen.

Basisscholen willen innovatief zijn, zo ook op het gebied van ICT. ICT stelt leerlingen namelijk in staat om steeds beter, slimmer en gerichter te kunnen leren. Daarom zetten meer en meer scholen lesmateriaal in dat zich aanpast aan het niveau van de leerling. Een belangrijke randvoorwaarde hiervoor is dat scholen over een snelle internetverbinding moeten beschikken. En dit is zeker bij “De Appelgaard” niet het geval.

Ten Klooster verwacht steun van OCW, PO-Raad of gemeente.”Ik zou al deze partijen willen oproepen om een sterk geluid te laten horen op lokaal en landelijk niveau over het belang van breedband internet op scholen. Als iedereen overtuigd is van de noodzaak van snel internet voor het onderwijs dan kan het proces van de aanleg van breedband internet vervolgens worden versneld. Ik hoop dit voor De Appelgaard zo snel mogelijk te kunnen realiseren.’’

bron: PO Raad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen