CDA niet in nieuwe coalitie

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Het CDA is niet ingegaan op de uitnodiging van PRO21, DLP en VVD om deel te nemen aan de onderhandelingen over een nieuwe coalitie.

De nieuwe coalitie van de drie overgebleven partijen verwacht de gesprekken nu op korte termijn te kunnen afronden.

De onderhandelingen tussen PRO21, DLP en VVD verlopen constructief, open en voortvarend. Zo staat in een zojuist verschenen persbericht. De partijen vonden het goed om ook richting het CDA als mogelijke coalitiepartner, die open houding te blijven hanteren. Vanwege de grote opgaven waarvoor de gemeente Nijkerk staat, wilden zij bij voorkeur een breed draagvlak voor het beleid. Daarnaast zou het aanblijven van CDA-wethouder René Windhouwer zorgen voor continuïteit en minder wachtgeldverplichtingen voor de gemeente.

Daarom hebben in de afgelopen tijd op uitnodiging van PRO21, DLP en VVD gesprekken plaatsgevonden met het CDA. In die gesprekken heeft het CDA aangegeven bereid te zijn aan de onderhandelingen deel te nemen onder de voorwaarde dat de onderhandelingen weer helemaal van vooraf aan worden opgestart en het CDA als grootste partij een doorslaggevend stempel op het akkoord kan drukken. Pas als aan die voorwaarden zou zijn voldaan, was het CDA bereid om in gesprek te gaan over de koopzondag.

De bestuurlijke situatie van de gemeente vraagt om voortvarendheid, zodat het van voor af aan herstarten van de onderhandelingen volgens PRO21, DLP en VVD niet goed mogelijk is. Daarnaast vinden zij dat de voorwaarden van het CDA geen recht doen aan de getalsverhoudingen in een mogelijke vierpartijencoalitie met het CDA. Daarom gaan PRO21, DLP en VVD gezamenlijk verder met de onderhandelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen