Expeditie Corlaer weer begonnen

Foto: Harry Koelewijn

Zelf groeien, maar ook de nieuw ontdekte talenten en vaardigheden ten dienste stellen van anderen. Het aanleren van een ondernemende houding door onder andere het tonen van initiatief en afmaken waar je aan begint. Dat is de opzet van Expeditie Corlaer.

Verschillende teams buigen zich over maatschappelijke problemen, die ergens ter wereld spelen. Altijd met als doel om in de betreffende gemeenschap een blijvend element van waarde te realiseren. Dat kan in Nederland maar veel vaker gebeurt dat nog in het buitenland. Na de reis gaan de leerlingen hun ervaringen delen met leeftijdsgenoten in de vorm van lesmateriaal. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de leerlingen groeien. Groeien in hun vaardigheden en groeien in het maatschappelijk betrokken zijn. Bewuster en duurzamer omgaan met de mensen en de wereld om je heen.

Na de succesvol afgesloten vorige projecten, is vandaag een nieuwe Expeditie Corlaer van start gegaan, voor leerlingen van leerjaar 3 atheneum/havo en vmbo. Zes teams gaan dit schooljaar op expeditie.
Expeditie Kikano
Expeditie Suriname
Expeditie Zuid-Amerika
Expeditie CorlaerCycling
Expeditie Nepal
Expeditie WWT

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden