11.000 euro voor Together4Adventure

Foto:

Fonds verstandelijk gehandicapten vindt Together4adventure een goed project en ondersteunt het dan ook met elfduizend euro.. Sara van der Weerd, projectadviseur: “Het is een sympathiek project waarbij de jongeren, om wie het gaat, actief worden betrokken bij de uitwerking van het project.”

Sterker in de maatschappij
Together4adventure wil, in samenspraak met de jongeren zelf, vrijetijdsactiviteiten ontwikkelen én uitvoeren. Hierdoor ontstaat een organisatie waarin jongeren de mogelijkheid krijgen een duurzaam sociaal netwerk op te bouwen. Zij leren sociale netwerkcompetenties op te bouwen. Hierdoor komen jongeren sterker in de maatschappij te staan, waardoor risico’s tot vereenzaming en isolement voorkomen worden. Het project Together4Adventure is ontstaan vanuit Accent Praktijkonderwijs Nijkerk en ouders van leerlingen.
Talent ontwikkelen
Fonds verstandelijk gehandicapten wil bereiken dat de samenleving mensen met een verstandelijk handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Zij steunt projecten die het mogelijk maken om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten, koken of de trein nemen. Dagelijkse dingen die voor de meeste mensen als vanzelfsprekend zijn, maar waar zij hulp en steun bij nodig hebben. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen