VIDEO: De Sint Shake oefenen

Foto: Arjen Gerritsma

Zaterdag komt de Sint aan in Nijkerk. Hij vindt het heel leuk, als er voor hem gedanst wordt. (Misschien wel met hem, wie weet).

Die dans is door Jantina Klompenhouwer van Badabounce gemaakt: “De Sint Shake”. Het is de bedoeling, dat alle kinderen thuis oefenen. Hoe de dans moet, kun je op dit filmpje zien.

Als je nou thuis goed oefent, kun je dit dansje samen met heel veel andere kinderen voor de sint dansen. Hoe leuk is dat?

De Sint is niet precies op de hoogte, want hij denkt, dat jullie dit filmpje op school te zien krijgen. Zijn brief blijft wel gewoon heel leuk om te lezen

“Lieve jongens en meisjes van Nijkerk,
De zomer is nog maar net voorbij lijkt het. Het is november, maar hier in Spanje is de temperatuur nog heerlijk. De meeste Pieten vinden het soms helemaal niet leuk om naar het koude Nederland te gaan. Nu zag ik net op een website met weerberichten dat het in Nederland ook nog lekker weer is. Ik hoop maar dat dat zaterdag als we de haven van Nijkerk binnen varen nog zo is! Gelukkig hebben de Pieten de hele zomer lekker in het zonnetje kunnen liggen! Ze hebben hun bruine kleur lekker vast kunnen houden.

Als ik dit schrijf varen we ter hoogte van Frankrijk. De Pieten op de boot zijn druk aan het inpakken, pepernoten bakken en chocolade letters maken. Ik sta samen met de Hoofdpiet achter het stuur om de goede koers vast te houden. Want al varen we het stuk van Spanje naar Nederland al jaren. Het blijft een moeilijke tocht hoor. Je weet maar nooit of het gaat stormen! De jetski Pieten zijn er ook weer bij dit jaar. Soms varen ze zeemijlen voor ons uit, dan weer varen ze rustig met de boot mee. Ik snap echt niet hoe ze het doen hoor. Ze varen aan een stuk door. Nooit komen ze van dei jetski af. Zouden ze op die dingen slapen?

Het is trouwens ook heel gezellig op de boot. De muziekpieten zijn druk bezig met het oefenen van nieuwe muziek. Het belooft een swingende happening te worden. Er komen dit jaar ook danspieten mee ze hebben een speciale pietendans ingestudeerd. Als het goed is hebben jullie op school al een filmpje van deze dans gezien. En de danspieten hopen ook dat jullie hebben geoefend. Zodat we met z’n allen kunnen dansen. Als we de haven in komen varen zal je zien dat er weer meer Pieten bij zijn. Alle Pieten willen mee naar jullie mooie woonplaats. Ik hoop jullie allemaal te zien zaterdag! En zwaaien en zingen he!! We varen rond 14.00 uur de haven in. Ik ben benieuwd wie er dit jaar eerder is. De boot of de pieten op de jetski’s.
Nu ga ik snel de Pieten helpen met inpakken!

Tot zaterdag 14 november om 14.00 uur in de Nijkerkse haven!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen