CDA bezoekt Brandweer

Foto: CDA

Vorige week heeft de raadsfractie van het CDA een bezoek gebracht aan het brandweerkorps in Nijkerk.

Jan Poorter: “Tot 1 november 2013 had Nijkerk een eigen gemeentelijke brandweer, maar nu zijn alle korpsen regionaal ingedeeld. Het CDA vindt het belangrijk om te zien en te horen hoe Brandweer Gelderland-Midden de gemeentelijke taken heeft overgenomen en wat dat betekent voor het korps in Nijkerk.”

Na een presentatie door de korpsleiding volgde een rondleiding en mochten de fractieleden ademlucht dragen en zelf ervaren dat brandweerman of –vrouw zijn een zware en specialistische baan is. Ook was er ruimte om vanuit de hoogwerker een blik over Nijkerk te werpen.

Joop van Ruler: “Het korps in Nijkerk was altijd zeer goed uitgerust met uitstekend materiaal. De personele sterkte was ook altijd goed op peil. Het is nog niet helemaal duidelijk of dat door de regionalisering de komende jaren ook zo zal blijven. Het CDA zal de ontwikkelingen kritisch blijven volgen. Het CDA wil dat onze gemeente zowel in Nijkerk als in Hoevelaken over een kwalitatief hoogwaardige brandweer kan blijven beschikken. Dat is in het belang van alle inwoners en bedrijven binnen onze gemeentegrenzen.”

Na afloop van de oefening ging het CDA in gesprek met brandweermannen over hoe zij het brandweerkorps in Nijkerk ervaren. Jan Poorter: “De hele CDA-fractie vond het in ieder geval een leerzame en gezellige avond.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen