Jeroen Post praat met jongeren over verslaving

Foto: rechtenvrij

Afgelopen dinsdag stond het jeugd- en jongerencentrum Chill-Out in Nijkerk de hele dag in het teken alcohol en drugs. De bekende VJ/DJ en RTL4 presentator Jeroen Post gaf drie indrukwekkende presentaties over de gevaren van alcohol en drugs.

Dit jaar is de dag in goed overleg met het Corlaer College georganiseerd en waren alle deelnemers aan de presentaties leerlingen van deze school. Het Corlaer College geeft het onderwerp verslaving grote aandacht en werkt daarvoor samen met diverse organisaties. De jongeren waren zeer betrokken bij het onderwerp en de presentaties werden daardoor meer gesprekken met de jongeren over wat zij in de praktijk tegenkomen en wat zij goed en slecht vinden. Ook werden verschillende ervaringen gedeeld en werd er over de gevaren gesproken zonder dat belerende stemmetje van wat wel en niet mag.

Een gezonde levensstijl is voor Jeroen Post zelf erg belangrijk, maar je ziet dat hij dat graag wil delen met de jongeren. In zijn TMF tijd had hij veel te maken met jongeren die veel drinken en veel drugs gebruiken. Deze ervaringen kan hij mooi delen met de doelgroep. ’s Ochtends werd zijn presentatie ondersteund door een medewerker van Iriszorg en ’s middags door een medewerker van Victas verslavingszorg. Hierdoor konden de jongeren ook inhoudelijke vragen stellen en kon er informatie worden gegeven door deskundigen met heel veel kennis over dit onderwerp.

Door de deelname van de gemeente Nijkerk aan het project “Fris Valley” zijn deze presentaties financieel mogelijk. Het was niet de eerste keer dat Jeroen Post in Nijkerk was, want ook op de themadag “Voeding en beweging” heeft hij een presentatie verzorgd. Het leuke van de samenwerking met Jeroen Post is dat hij de taal van de jongeren spreekt. Na afloop waren er dan ook veel reacties in de trant van. “O, dit is echt leuk, niet zo’n saaie presentatie maar hier hebben wij zelf ook wat te zeggen”. Het jongerenwerk is dan ook blij dat zij, samen met Jeroen Post en de deskundigen van Iriszorg en Victas, op deze wijze een bijdrage aan dit voor jongeren zo belangrijke onderwerp heeft kunnen leveren.

2015-11-25 chill out JeroenPost-01
Jeroen Post

Voor meer informatie:
Robert den Hartog tel. nr. 06-10491457 of www.jongerenwerknijkerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen