Spectaculaire boomverplaatsing op de Zijdevlinder

Donderdagochtend 10 december vond een spectaculaire verplanting plaats van een plataan. De boom ging vanaf de Koninginneweg naar de Zijdevlinder in woonwijk De Terrassen.

Bij vertrek uit Hoevelaken woog de boom ruim 20 ton en had een stamomvang van 175 centimeter, maar onderweg zijn met de dieplader van De Haan Transport wel wat kluiten zand verloren.

De boom was vrijgekomen vanuit een woningbouwproject in Hoevelaken (voormalige Doelandlocatie). Om 6 uur ’s morgens werd de boom via de snelweg naar de Zijdevlinder vervoerd. De plant- en hijswerkzaamheden vonden in de loop van de ochtend plaats met een telescoopkraan van 100 ton. Rond 9 uur werd de boom in een groot gat getakeld .De verwachting is dat deze plataan snel wortel zal schieten. In het park aan de Zijdevlinder staan reeds 12 andere volwassen bomen die in het verleden uit de binnenstad (o.a. Molenplein en Oosterstraat) zijn verplant. De verplaatsing van de boom is donderdagavond te zien bij TV Gelderland, maar wij hebben f=in de fotoserie fraaie foto’s van Arjen Gerritsma en Kees van den Heuvel

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen