VIDEO: Vrolijk laatste SMPNconcert

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Aan de traditie van feestelijke nieuwjaarsconcerten is zaterdagavond een einde gekomen. Aan alle SMPNconcerten trouwens.

De Stichting Muziek Promotie Nijkerk pakte voor de laatste maal groots uit. Na 20 jaar en 75 voorstellingen werd nog één keer alles uit de kast gehaald om de 76e en allerlaatste voorstelling in stijl af te sluiten.

Muziekminnend Nijkerk trof een sfeervol ingerichte Kruiskerk aan met artiesten van internationale allure. Bariton Ernst Daniël Smid leidde het massaal opgekomen publiek door het programma. Hij vertelde, legde uit, kondigde aan en zong natuurlijk mee tezamen met mezzosopraan Esther Pierweijer en musicalster Pia Douwes. Ze werden ondersteund door het New Symphonic Orchestra en het Dutch Event Choir o.l.v. Maurice Luttikhuis. Alle muziekstijlen passeerden de revue. Van de Italiaanse Opera naar de Weense Operette, met prachtige duetten van Esther Pierweijer en Ernst Daniël Smid, belanden we bij de filmmuziek van “Once upon a time ”en “Soldaat van Oranje”. Dat we al sinds eind vorige eeuw een musical land zijn werd nog eens benadrukt door wereldster Pia Douwes met prachtige vertolkingen uit musicals als Elisabeth, Chess en Les Misérables.

Passend in het programma kreeg burgemeester Renkema kort het woord om met een beetje weemoed maar vooral met trots terug te zien op 20 jaar SMPN. Hij dankte een ieder die dit de afgelopen jaren heeft mogelijk gemaakt, waarna het Nederlandse Lied het slotakkoord vormde van dit prachtige en door het publiek luid bejubelde concert.

Hier een impressie van het allerlaatste nummer in de lange serie concerten, gemaakt door Ely Hackmann.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen