Feestelijke opening nieuwbouw Amaris Arkemheen

Het is zover: het nieuwe gebouw van Amaris Arkemheen is opgeleverd en volledig in gebruik genomen. Dat is op 28 januari met bewoners, naasten en relaties gevierd.

Donderdagmiddag vond de officiële opening van de nieuwbouw van Amaris Arkemheen plaats op feestelijke wijze plaats. Mevrouw G. Bouwmeester, bewoonster van Amaris Arkemheen, verrichtte de openingshandeling tijdens dit officiële moment. Zij onthulde – samen met Hans Homans (Manager Wonen & Zorg Eemland bij Amaris) en Peter Toonen (Directeur WSN) – in de belevingstuin een beeld van kunstenares Corry Ammerlaan–van Niekerk, genaamd ‘Nieuw Perspectief’.

In de ochtend overhandigde de PCSO symbolisch het torentje van het oude Arkemheen aan de bewoners en was er een feestelijk programma met een optreden van de Nijkerkse allround zangeres B-Hetty. Er volgt nog een feestavond voor medewerkers en vrijwilligers.

Lang verwachte nieuwbouw
De eerste plannen voor de herontwikkeling van Arkemheen dateren al van eind jaren ’90. Woningstichting Nijkerk heeft op 1 juli 2013 zorgcentrum Arkemheen overgenomen van de PCSO. Op 23 september 2013 startte de sloop van het ‘oude’ Amaris Arkemheen. Koopmans Bouw uit Enschede realiseerde het project samen met TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros. Architectenbureau Roeleveld-Sikkes uit Den Haag ontwierp dit nieuwe gebouw. Sinds de oplevering op 23 september 2015 verhuurt Woningstichting Nijkerk het complex aan Amaris.

Het nieuwe Amaris Arkemheen
Het nieuwe gebouw van Amaris bevat moderne appartementen, die ruim zijn opgezet. In totaal zijn er 43 zorgappartementen, 16 groepswoningen met twee gemeenschappelijke woonkamers en een restaurant. Het seniorenrestaurant bevindt zich op de begane grond en heet Gasterij De Mheent. Met het nieuwe complex heeft Amaris toekomstbestendige huisvesting voor ouderen gerealiseerd in het centrum van Nijkerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen